Mahalle yolları genişletilip asfaltlanıyor

Mahalle yolları genişletilip asfaltlanıyor
17 ilçenin mahalle yollarında asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Kulp ilçesindeki mahalle ve grup mahalle yollarında başlattığı çalışmalar devam ediyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, 17 ilçenin kırsal mahalle yollarında bu yıl 1300 km asfalt hedefiyle başlattığı çalışmalar devam ediyor. Birçok ilçede mahalle ve grup mahalle yollarındaki asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanırken, Kulp ilçesinde ise mahalle ve grup mahalle yollarında 80,4 km hedefiyle başlatılan çalışmalar sürüyor. İlçedeki mahalle ve grup mahalle yollarında, alt yapı, menfez yapım, yol genişletme ve temel çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alt yapısı hazırlanan yollarda 1. kat ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütecek.

Mahalle yolları genişletildi, menfezler yapıldı

9,1 km uzunluğundaki İnkaya mahalle yolunu asfalt çalışmaları için hazır hale getiren ekipler, 32,30 km uzunluğundaki Argün, Baloğlu, Aygün grup mahalle yoluna 250 metre 600'lük ve 70 metrelik 1000'lik büz döşedikten sonra 5 adet menfez çalışmasını tamamladı. Ekipler, ayrıca 13,6 km uzunluğundaki Ayhan, Karşıkaya grup mahalle yolunun 8 km’lik kısmında alt yapı, büz döşeme ve 2 adet menfez yapımı ile 9 km uzunluğundaki Başbuğ, Kayhan grup mahalle yollarında alt temel ve büz döşeme çalışmaları gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, altyapı, alt temel, büz döşeme ve menfez çalışmaları tamamlanan grup mahalle yollarına önümüzdeki günlerde 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama serecek.

Ekipler, 22 km uzunluğundaki Aygün, Hertho, Tevalink, Hankman, Heki, Gıdank, Hartik grup mahalle yolunda ise alt yapı, yol genişletme, büz döşeme çalışmaları gerçekleştirecek.

 Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.