Mahkemede inkar ettiği hesaptan Demirtaş’a hakaret ettiği davanın kararını paylaştı

Mahkemede inkar ettiği hesaptan Demirtaş’a hakaret ettiği davanın kararını paylaştı
Demirtaş’a Twitter'da hakaret eden Haydar Zirek, “Hesap benim değil” deyince hakkında takipsizlik kararı verildi. Ancak takipsizlik kararını aynı hesabından paylaşınca hakkında dava açıldı.

TİGRİS HABER - Altı buçuk yıldır iki AİHM ve bir Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a hakaret eden Haydar Zirek adlı Twitter kullanıcısı, 'hesap fake' dedi, verilen 'takipsizlik' kararını aynı hesaptan paylaşınca mahkemelik oldu.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre Aydın’da yaşayan Haydar Zirek, 7 Aralık 2021'de Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Haykırarak tekrar ediyoruz, çocuk katilisin Demirtaş” diye yazdı. Bunun üzerine Demirtaş’ın avukatları, Zirek hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ yapılan hakaretin kararı emsal gösterildi

Demirtaş’ın avukatları suç duyurusu dilekçesinde, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullanılan “katil” kelimesi sebebiyle açılan davayı hatırlattı ve şöyle dedi: “Ekte sunulacak kararlardan da görüleceği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘katil’ sözü nedeniyle yapılan yargılama sonucunda verilen beraat kararını Yargıtay bozmuş ve ceza verilmesi istenmiştir. Ancak müvekkile yönelik ifadeler daha ağır ve kastın daha da yoğun hali olan ‘çocuk katili’ düzeyine taşınmıştır. Hiç şüphesiz ‘çocuk katili’ bir kimseye atfedilecek en ağır, en rencide edici, en tahkir edici sözlerin başında gelir. Müvekkilimize ‘çocuk katili’ denmesinin ifade özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesi mümkün değildir.”

'Hesap benim değil' deyince takipsizlik kararı verildi

Haydar Zirek ifadesinde “Twitter isimli sosyal medya platformunda müşteki aleyhinde yapılan paylaşımı ben yapmadım. Söz konusu Twitter adresini ben kullanmıyorum. Hakkımda sahte hesap açılmış olabilir. Üzerime atılı suçlamaları reddediyorum” dedi.

İfadesi ve "söz konusu hesabın kim tarafından kullanıldığının tespit edilememesi" üzerine 21 Eylül 2022'de Zirek hakkında takipsizlik kararı verildi.

Zirek, aynı hesaptan takisizlik kararını paylaştı

Ancak Haydar Zirek, “Bana ait değil” dediği Twitter hesabından hakkında verilen takipsizlik kararını yine Demirtaş’a hakaret eden cümlelerle paylaştı. Demirtaş’ın avukatları bu paylaşımı tespit edince bir kez daha Zirek hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu kez Zirek hakkında iddianame hazırlayarak Aydın Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede Zirek’in, sosyal medya hesabının kendisine ait olmadığını belirtse de takipsizlik ile ilgili kararı yine aynı hesapta paylaştığı belirtilerek, "beyanlarına itibar edilemeyeceği" gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi. İddianame kabul edildi, Zirek’in yargılanması Aydın 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.