Marangozdu, İngilizceyi öğrendi, tercümanlık yapmak istiyor

Marangozdu, İngilizceyi öğrendi, tercümanlık yapmak istiyor
 Özel Haber
Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde marangozculuk yapan 49 yaşındaki Çelebi Bars, İngilizceyi çok iyi öğrendikten sonra Diyarbakır'a gelen turistlere tercümanlık yapmak istiyor.

Özel Haber- Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Hani İlçesinde dünyaya gelen Çelebi Bars, babadan kalan marangoz dükkânını işleterek, ailesinin geçimini sağlıyor. BBC radyosunu dinleyerek ve yabancı kitapları okuyarak İngilizceyi öğrendiğini anlatan Bars, Diyarbakır'a gelen turist sayısında artış olduğunu fark ettiği için burada tercümanlık yapmak istediğini söyledi.

İlginç bir hayat hikâyesi olan Çelebi Bars (49), ortaokul ve lise diplomasını da dışardan alarak, hayat mücadelesine devam etti. Bu arada 16 yaşındayken onu İngilizce öğrenme tutkusu sardığını anlatan Bars, İngilizceyi öğrenmek için de çeşitli kitaplar aldığını söyledi. Kitap okuyarak öğrendiklerini, BBC radyosunu dinleyerek pekiştirmeye çalıştığını ifade eden Bars, "İlkokuldan sonra Ortaokul ve Lise diplomalarını dışardan aldım. Daha 16 yaşındayken İngilizceyi öğrenme tutkusu oluştu bende. Çeşitli yabancı dil kitaplarını alarak kendi kendime İngilizceyi öğrendim. Öğrendiklerimi de BBC radyosu dinleyerek pekiştirdim. Şimdi İngilizceyi ana dilim kadar iyi konuşuyorum. Boş vakitlerimde Diyarbakır'a gelerek rastladığım turistlerle konuşarak İngilizcemi geliştirdim. Son zamanlarda Diyarbakır'a yabancı turist akını olduğunu görüyorum. Turistlerin Diyarbakır'a gelmeye devam etmesi, beraberinde tercüman ihtiyacını arttıracaktır. Ben de Diyarbakır'da turistlere tercümanlık yapmak istiyorum. Fırsat verilirse, ne kadar iyi İngilizce konuştuğumu ispatlayabilirim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum