Mardin ve ilçelerinde şehiriçi ulaşıma zam!

Mardin ve ilçelerinde şehiriçi ulaşıma zam!
Mardin ve ilçelerinde akaryakıt fiyatlarındaki zam nedeniyle şehiriçi ulaşım ücretlerine artış geldi. Yeni tarifeye göre Mardin-Kızıltepe arası 30 TL, Kızıltepe şehiriçi 15 TL, Nusaybin'de şehiriçi 10 TL, öğrenci 6,50 TL olarak belirlendi.

TİGRİS HABER - Akaryakıt fiyatlarının hızla yükseldiği bu dönemde, Mardin ve ilçelerinde şehiriçi ulaşım maliyetleri de yolcuya yansıtıldı. Yapılan son değerlendirmeler, şehiriçi ulaşım ücretlerinde zamma gidildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Ulaştırma Kooperatifleri, bir araya gelerek akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle şehiriçi ulaşım ücretlerii değerlendirdi. Ortak yapılan bu değerlendirme sonucunda yeni ulaşım fiyatları belirlendi.

Mardin merkezde şehiriçi kartsız 15 TL olurken, kartlı 10 TL oldu.

Mardin-Kızıltepe ulaşımı Haziran ayında 12 liradan 16 liraya çıkarılmıştı, yeni zam ile beraber kartlı binişler 16 liradan 23 liraya yükseldi, kartsız binişler ise 30 lira oldu.

Mardin-Nusaybin yolu 70 TL oldu.

Nusaybin ilçesinde şehiriçi ulaşımın yeni fiyatlandırması şu şekilde oldu: Şehiriçi Sivil yolcular için 10 TL, Öğrenciler için 6,50 TL, kartsız binişlerde 15 TL, Duruca güzergahında 14,50 TL, Girmeli hattında 23,75 TL, Akçatarla ve Bahçebaşı hatlarında ise 13,75 TL olarak belirlendi.

Kızıltepe ile Dikmen (Hêşerî) arasında daha önce 20 lira yapılan yol ücreti 35 liraya yükseltildi.

Mardin- Diyarbakır arası yol ücreti ise 80 liradan 100 liraya yükseldi.

Bu yeni fiyat düzenlemesi, akaryakıt maliyetlerinin yüksek etkilerini seyrettiği bir dönemde alınan bir karar olarak öne çıkıyor. Şehiriçi hat sahipleri günlerdir yapılan akaryakıt ve vergi zammı nedeniyle zarar ettiklerini söylüyor ve greve gireceklerini belirtiyorlardı.

Zamlar ise en çok asgari ücret bile alamayan ama işyerine şehiriçi ile gidip gelen işçi-emekçileri ve öğrencileri etkiliyor.

Zamlar bugün yürürlüğe girdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.