Mardin’de 500 bin fidan dikilecek

Mardin’de 500 bin fidan dikilecek
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, şehirde ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını belirterek, kent genelinde 2023 yılı sonuna kadar 500 bin fidan dikimi gerçekleştirileceğini ifade etti.

TİGRİS HABER - Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü ve Mardin Orman İşletme Müdürlüğünün İl genelindeki diğer ilgili kurumlar ile yapılan protokol çerçevesinde yapımı devam eden şehir hastanesi başta olmak üzere sağlık tesisleri, okullar ve diğer kamu kuruluşlarının hizmet binaları çevresinde gerekli ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. Bu alanlarda dikilen fidanlar Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri Vali Tuncay Akkoyun’dan aldıkları talimat ile kent genelinde; Artuklu ve Mazıdağı İlçelerinde 200 hektar alanda ağaçlandırma tesis, 250 hektar alanda ağaçlandırma bakım, Savur ilçesi Başkavak Mahallesi'nde 300 hektar alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrol tesis, Midyat ve Mazıdağı ilçelerinde 200 hektar alanda ağaçlandırma rehabilitasyon tesis, bin 200 hektar alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrol bakım ve ot alma ile çapa çalışmaları yapılarak bu alanlarda fidan dikimine başladı.

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde arazi hazırlığı yaptığı alanlarda 300 bin fidan dikimi gerçekleştirecek ve buna ek olarak yapımı devam eden şehir hastanesi başta olmak üzere sağlık tesisleri, okullar ve diğer kamu kuruluşlarının hizmet binaları çevresinde de 200 bin fidan dikimi gerçekleştirecek. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.