Mardin’de Fanzin-şiir etkinliği

Mardin’de Fanzin-şiir etkinliği
Mardin-Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulu öğrenci, veli ve öğretmenlerince hazırlanan  “Bir Şiiriniz Olsun!” isimli “Fanzin”, okulun çok amaçlı salonunda dün yapılan bir tanıtım etkinliğiyle okurla buluştu.

2019´un haziran ayında yayınlanan, “Bir Şiiriniz Olsun!” isimli fanzin; farklı dillerden şiirlerin de yer aldığı ürünlerle, Mardin Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, Şube Müdürü Hasan Berhuni, okul müdürleri ve şiirsever öğrenci, veli ve öğretmenlerin destek ve katılımlarıyla yapılan bir kokteylle tanıtımı yapıldı. Fanzinin tanıtım etkinliğinde; şair öğrenci, veli ve öğretmenler şiirlerini okuyup, şiirlerinin olduğu rengarenk fanzinleri imzaladı. Fanzin-Şiir etkinliğinin koordinatörleri Matematik Öğretmeni Ensari Özdoğan,  Türkçe öğretmenleri Metin Aydın, Hakim Bayındır ve İngilizce öğretmeni Abdulselam Aktaş, yerel ve ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hakkında bilgilendirme yaptı.

ff.jpeg

Nitelikli bir çalışmayla okurlarını karşılayan “Bir Şiiriniz Olsun!” isimli Şiir-Fanzin, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin duygu ve düşünceleriyle vücut bularak, okurlarının beğenisine sunuluyor.  “Fanzin” hakkında açıklama yapan Metin Aydın; “Fanzin, ingilizce fanatic ve magazine kelimelerinin kısaltması ile oluşturulan basılı materyaldir. Genellikle satış amacı güdülmeden dağıtılan yayınlardır. Şehit İlhan Varank Ortaokulu “Okuma Becerileri” ve “Yaratıcı Yazarlık” şeçmeli dersi öğrencileri tarafından başlattığımız ve okulun bütün öğrencilerini dahil ettiğimiz bu alternatif çaba, edebiyata meraklı öğrencilerin ürünleriyle gelişti. Edebiyata ilgili öğrenci, öğretmen ve velilerimizin de katılımıyla bu süreç nihayetlendi. Umarız, bu çabamız, nice fanzinlere vesile olur.” dedi.”

f3.jpeg

Etkinliğe Katılan Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer: “Fanzin-Şiiri çıkaran arkadaşlarımızı kutluyorum. Öğrencilerimizin daha başarılı çalışmalarla gündeme geleceğine inanıyorum. Bu gibi kültürel çabaları hep destekledim; destekliyorum. Bu vesileyle kendim de şiir yazacağım.” dedi.

Şiir Fanzinini, Uçar Kırtasiye ve okul öğretmenlerinin katkılarıyla fotokopi şeklinde çoğalttıklarını belirten Şehit İlhan Varank OrtaokuluMüdüresi Ayşe Demircan; “Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin ortaklaşarak yaptığı bu FANZİN-ŞİİR etkinliğinin; eğitim ve öğretimde ciddi bir sinerji yaracağını düşünüyorum. Keyifli bir süreçti. Öğrencilerin kendilerini rahatlıkla ifade edebildikleri bu etkinlik; beraberinde okul içi motivasyonlarını da canlı kıldı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. ” dedi.

f4.jpeg

Fanzin-Şiir etkinliği; şiirlerin canlı performansla okunup imzalanması sonrasında verilen kokteylle son buldu. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.