Mardin'de öğrenciler 2 bin fidan dikti

Mardin'de öğrenciler 2 bin fidan dikti
Mardin'de "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında 2 bin öğrenci, 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Tigris Haber- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 81 ilde hayata geçirilen "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eski kale mevkisinde tören düzenlendi.

mardin-fidan-(1).jpg

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan proje kapsamında 2 bin fidan diktiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak daha yeşil bir Mardin için çalıştıklarını ifade eden Yaman, bu kapsamda on binlerce fidan dikimi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yaman, "Diktiğimiz fidanlar, geleceğimizin fidanı olarak gördüğümüz öğrencilerimizle birlikte büyüyecek. Bunun yanında öğrencilerimize ağaç ve yeşil alan sevgisi aşılamış oluyoruz. Daha yeşil bir Mardin için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Kentin ciddi anlamda ağaca ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da proje ile ülkeyi yeşil, çevreci, her canlının rahatlıkla yaşayabileceği bir ortam haline getirmek istediklerini kaydetti.

mardin-fidan-(4).jpg

Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya ise 2 bin fidan dikerek daha yeşil ve yaşanılabilir bir çevre için çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra 2 bin fidan, 2 bin öğrenci tarafından 40 dönüm alanda toprakla buluştu.

mardin-fidan-(2).jpg

Fidan dikimine "Engelsiz Mardin Projesi" kapsamında alana gelen engelli öğrenciler de katıldı. (AA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.