Mardin’de PTT önlerinde “korona kuyruğu”

Mardin’de PTT önlerinde “korona kuyruğu”
Mardin’de son haftalarda koronavirüs salgını çığırından çıktı. Mardin Kızıltepe’de PTT önlerinde oluşan kalabalıklarda tedbirler hiçe sayılırken, sosyal mesafe ihlal edildi.

Mehmet Emin Karakulak - Özel Haber

Sabahın erken saatlerinde Mardin Kızıltepe’de PTT merkez ve çarşı şubesi önünde kuyruk oluşturan yaşlı, genç ve kadınlardan oluşan topluluk arasında sosyal mesafenin hiçe sayılması adeta virüsün yayılmasına davetiye çıkardı. Maaşını almak, havalesini yapmak, elektrik su paralarını yatırmak ve sosyal desteğini almak için sıraya giren insanların sosyal mesafe kuralını ihlal etmeleri pandemiyle mücadeleyi daha da zorlaştırdı.

mardin-kiziltepe-ptt-kuyruk.jpeg

350 bin nüfuslu ilçeye 2 PTT şubesi yetmiyor

350 bin nüfuslu bir ilçede sadece merkez ile bir PTT şubesi ihtiyacı karşılamıyor. Elektrik su faturaları tüm sosyal destek yardımları havale işlemleri emekli maaşları isteğe bağlı PTT’de yapılıyor. PTT şubesi yetersiz kalınca haliyle birikmelere oluyor ve bu pandemi sürecinde korona tedbirlerinde ihlallere zemin hazırlıyor.

Kızıltepe’de yeni PTT şubelerine ihtiyaç var

300 bin nüfuslu ve gündüzleri köylerden gelenlerle 400 bini aşan nüfusuyla kırk bir ilden büyük ilçemizde sadece merkez ve bir şubeden personel eksikliği ile işlemlerde hep sıkıntı oluyor. Kızıltepe’de en az 3 PTT şubesine daha ihtiyaç var. TOKİ, İpek, Ersoylu mahallerinde birer şubenin açılması elzemdir. Personel eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Sosyal destek ödemelerinde randevu sistemiyle çalışması söz konusu yoğunluğu azaltacaktır. PTT’nin de bankalar gibi şehrin bazı yerlerine ATM’ler kurması ciddi bir ihtiyaçtır. Halkın söz konusu bu taleplerinin karşılanması vatandaşın yaşamını daha kolaylaştıracağı gibi pandemi sürecinde dev tedbirlerin daha sıkı bir şekilde uygulanmasını zaafa uğratan yetersizliklerin giderilmesini sağlayacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.