Mardin'de Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı kutladı

Mardin'de Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı kutladı
Paskalya Bayramı, Mardin’de Süryaniler tarafından Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı.

TİGRİS HABER - Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz'ün yönettiği ayinde koro, Türkçe, Arapça, İbranice ve Süryanice ilahiler söyledi. İncil'den bölümlerin de okunduğu ayinde, Özmen ve Akyüz konuşmalarını Türkçe, Arapça ve Süryanice yaptı. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kilise bahçesinde Süryanilerin bayramını kutladı.

Paskalya Bayramı'nı tebrik eden Vali Demirtaş, “Bütün Süryani kardeşlerimizin Paskalya Bayramı'nı tebrik ediyorum. 2 yıldan beri pandemiden dolayı bu bayramlar yapılmıyordu. Bizler de yapamıyorduk, onlar da yapamıyordu. Çok şükür pandemi günlerini geride bıraktık. Bugün inşallah huzur içerisinde Süryani kardeşlerimizin bayramlarını yaptıklarını gördük. Bayramlarını tebrik etmek için geldik. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Farklı dinlerin, dillerin, kültürlerin huzur içerisinde yaşamış olduğu Mardin’imizde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra inşallah bu bayramları huzur içerisinde birlikte yaşayacağız. Ben herkesin Paskalya Bayramı'nı tebrik ediyorum. Onlara sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.

paskalya-tigris.jpg

“Dünyaya barışın vesilesi olmasını diliyoruz”

Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ise, 2-3 yıldır pandemiden dolayı bayram yapamadıklarını anımsattı. Hristiyan ve Müslüman bayramlarının bu anlamda çok önemli olduğunu ifade eden Özmen,  “Mardin dinleri, dilleri, kültürleri ile çok önemli bir şehrimizdir. Mardin insanlarıyla, dinleriyle güzelleşir ve bu güzellikleri hep beraber yaşıyoruz. Allah bu bayramı ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyaya barışın, huzurun ve bütün güzelliklerin vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu. (İHA)

 

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.