Mardin'de üniversite öğrencilerden "Rektör Danışmanı" seçilecek

Mardin'de üniversite öğrencilerden "Rektör Danışmanı" seçilecek
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite öğrencilerinden birini seçimle rektör danışmanı yapacağını söyledi. Öğrenci Rektör Yardımcısı’na burs ücreti verilecek.

Rektör Özcoşar, yaptığı açıklamada, üniversitenin yeni yönetim ve eğitim politikalarının bir gereği olarak öğrencilerinden birinin rektör danışmanı seçilmesi düşüncesinin ortaya çıktığını söyledi.

Öncelikle üniversitenin yeni yönetim anlayışı çerçevesinde, üniversiteyle bir şekilde ilişkili bütün kesimleri belli oranlarda yönetimin bir parçası ve paydaşı haline getirmeyi planladıklarını kaydeden Özcoşar, ''Bunun ilk aşamalarından biri öğrencilerimiz arasından rektör danışmanı seçilmesi ama sadece bununla sınırlı kalmayacak.'' dedi.

Üniversiteye katkı sunacak kişi, kurum ve kuruluşları üniversitenin paydaşı haline getireceği farklı uygulamalarının bulunduğunu aktaran Özcoşar, bunları daha kalıcı ve etkili bir formata dönüştürme çalışmalarının olacaklarını aktardı.

“Öğrencilerimizde özgüvenin gelişmesini bekliyoruz”

Özcoşar, şöyle dedi:  ''Öğrencilerimiz bir iç paydaş karar süreçlerinde daha etkin yer almasının üniversitemizin ruhunu da yansıtacak bir uygulama olacağına inanıyoruz. Ayrıca bu uygulamanın üniversitemizde iç iletişimi geliştireceğiniz düşünüyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi kimliğinin oluşmasına ve öğrencilerimizde aidiyet bilincinin gelişmesine katkı sunacağına inanıyorum. Öğrencilerimizde özgüvenin gelişmesi bir başka beklentimiz.''

Öğrenci Rektör Yardımcısı’na burs ücreti

Seçilecek danışmanın görev yetkileri ve ücretinin çok merak edildiğini belirten Özcoşar, ''Açıkçası üniversite yönetimindeki görev, yetki ve statü bağlamında fark olmayacak. Mesela öğretim üyesi danışmanlar gibi öğrenci danışmanın da odası olacak. Diğer danışmanların katıldıkları toplantılara onlar da katılacak. Elbette bir öğretim üyesi maaşı vermeyeceğiz. Ama burs ücret arası bir formülümüz olacak.'' ifadelerini kullandı

Özcoşar, uygulamanın öğrenciler arasında da bir heyecan yarattığını belirterek, önemli geri dönüşler aldıklarını ifade etti. (AA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.