Mardin'deki BDP'li belediye başkanları açlık grevine başladı

Mardin'deki BDP'li belediye başkanları açlık grevine başladı
Nusaybin sınır hattına örülen "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla 4 gündür ölüm orucunda olan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek vermek amacı ile süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan BDP'li seçilmişler, "Eylemimiz gümrük kapıları açı

Mardin'in Nusaybin ile Qamişlo kenti arasındaki sınır hattında örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek amacıyla 4 gündür mayınlı alanda ölüm orucuna giren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek amacıyla Mardinli seçilmişler tarafından başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine ilişkin açıklama yapıldı. Gökkan'ın eylem yaptığı alanın üst kısmında biraraya gelen BDP'li seçilmişler adına açıklama yapan Girmeli Belediye Başkanı Ömer Altun, açlık grevi eylemlerinin sadece Gökkan'a destek amaçlı değil tüm Kürt halkının ortak talebine destek olmak amacıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Altun, şunları belirtti: "21. yüzyılda dünyada mayınlar temizlenirken ve sınırlar kaldırılırken, bugün Kürt halkı arasına örülen bu utanç duvarını kabul etmiyoruz. Eylemimiz Gümrük kapıları açılıncaya kadar ve utanç duvarı durduruluncaya kadar devam edecek" dedi. 

Açıklamanın ardından Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Derik Belediye Başkanı Doğan Özbahçeçi, Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş, Sürgücü Belde Belediye Başkanı Fikri Ökmen, Pınardere Belde Belediye Başkanı Abdülkadir Dağ, Duruca Belde Belediye Başkanı Zeki Kavak, Girmeli Belde Belediye Başkanı Ömer Altun, Kılavuz Belde Belediye Başkanı Ahmet İnci, Yalın Belde Belediye Başkanı Abdülkerim Adam, Mardin İl Genel Meclis Başkanı Abdülkerim Erdem süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı. 

Mardin bölgesindeki BDP'li il genel ve belediye meclis üyelerinin de hasta ve yaşlı olanlar dışında tamamı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine katılıyor. 

(DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.