Masterlerin Cazibesi Amatörü Aştı

Masterlerin Cazibesi Amatörü Aştı
Diyarbakır’da 4 yıl önce Veysi Akar tarafından startı verilen ve ilginin günden güne arttığı masterler futbolunun cazibesi ve kalitesi amatör liglerin üstüne çıkmaya başladı. Lig haline getirilen masterler liginde 13 takım mücadele edecek.

 

Rekabet Düzeyi Arttı

Diyarbakır Masterler Birliği’nce organize edilen Diyarbakır Masterler Ligi’nde 3.sezon  yarın ve  pazar günü oynanacak maçlarla başlayacak. 4 sezon önce filizlenen masterler futbolunun cazibesi,kalitesi ve rekabeti amatör ligleri gölgede bırakmaya başladı. Futbolu bırakmış olan isimlerin forma giydiği master takımlarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Yoğun ilgi ve artan takım sayısı nedeniyle geçen sezon ilki organize edilen masterler liginde bu sezon 13 takım mücadele edecek. Lige katılmak isteyen bazı takımların ise gerekli koşulları taşımadıkları gerekçesiyle lige alınmadığı kaydedildi.

Önce Lig,Sonra Play-Off

Diyarbakır Masterler,Diski Masterler,Sanayi Masterler,Nurettin Paşam Masterler,Diyarbakır 21 Masterler,Çınar Masterler,Şener Özdil Masterler,Tarım Masterler,Bağlar Masterler,Öğretmen Masterler,Asur Masterler,Kale Masterler ve Mardin Masterler'in yer alacağı 13 takımlı lig,tek devreli lig usulü 13 hafta sürecek ve ligi ilk dört sıra içersinde tamamlayacak dört takım Play Off'a kalacak.Yarı final karşılaşmalarının tek maç eleme usulü oynanacağı Play Off'ta rakiplerini eleyen son iki takım lig şampiyonluğu için final maçındaki karşı karşıya gelecek.

‘Amacımız Birliği Sağlamak’

Masterler Birliği Başkanı Veysi Akar,ligi geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,lig organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti. Akar,”Masterlerin kısa süre içerisinde Diyarbakır'da gösterdiği gelişim,master futbol takımlarının çoğalması ve giderek bu alanda kalitenin oturmasını gözlemleyerek önce Masterler Birliği’ni kurduk ve ardından bu yıl üçüncü sezonunu düzenleyeceğimiz Diyarbakır Masterler Ligi’ni oluşturduk.Bir anlamda kurumsal bir çatı altında buluşup faaliyetlerimize daha sürdürülebilirlilik ilkesiyle sahip çıktık.Süreç içerisinde günden güne üstüne koyarak Diyarbakır'da Masterler Birliği'nin gelişimini daha da artırarak bize özel takdir edilen bir vizyon oluşturacağız.Bu vesileyle Ligimizin üçüncü sezonunda  Masterler Birliği Yönetim Kurulum adına tüm takımlara başarılar diliyor,ligimizin düzenlenmesinde desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

1.Hafta Maç Programı

Diyarbakır Masterler Takımı’nın BAY olduğu 1.Hafta maç programı ise şöyle:

23 Eylül 2017 Seyrantepe Spor Tesisleri 2 Nolu Sentetik Çim Saha

Saat 11:30 : Nurettin Paşam Masterler - Öğretmen Masterler

Saat 13:00 : Diyarbakır 21 Masterler - Bağlar Masterler

Saat 14:30 : Kale Masterler - Diski Masterler

 

24 Eylül 2017 Seyrantepe Spor Tesisleri 2 Nolu Sentetik Çim Saha

Saat 11:30 : Sanayi Masterler - Asur Masterler

Saat 13:00 : Tarım Masterler - Çınar Masterler

Saat 14:30 : Şener Özdil Masterler - Mardin Masterler

 

Özcan YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.