Mavi listeden son hafta atağı

Mavi listeden son hafta atağı
DTSO seçimleri için Mavi listenin başkan adayı olduğunu açıklayan İş insanı Musa Karagöz, meslek komitelerinin üyeleri ve iş insanlarıyla bir araya geldi, seçildikleri takdirde ekibiyle birlikte yapacakları çalışmaları, projelerini paylaştı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır ticaret ve Sanayi Odası Meslek komitelerinin seçimi için yarış hızlandı, adaylar, üyeleri ziyaretlerinin yanı sıra, ilçeleri de sık ziyaret etmeye başladı. Adaylar, bu çalışmalarının yanı sıra bilboard yarışına da girdi. Yarışı hızlandıranlardan biri de Mavi listenin Başkan adayı Musa Karagöz, iş insanlarıyla, meslek komitesi üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantılarda projeleriyle ilgili detaylı bilgiler paylaşıyor.

Baskın seçim iddiası

2 Ekim’de yapılacak meslek komitesi seçimlerini ‘Baskın’ seçim olarak niteleyen Musa Karagöz, şunları söyledi; “Hepinizin bildiği gibi, ticaret odası hesabına geldiği her iş için üyelere mesaj atabiliyor ama ne hikmetse Bu baskın ve erken seçim kararını üyelere duyurmak için bir SMS göndermedi!

Pandemi krizinden kaynaklı odaya borcu olan ve seçimin seyrini değiştirecek bir çoğunluğa sahip olan üyelere bir mesaj gönderip borcunu hatırlatmada bulunmayarak, üyelerin seçme hakkını gasp eden bir anlayışla karşı karşıya karşıyayız. Deyim yerinde ise mevcut yönetim krizi fırsata çevirmiştir.”

musa-kargoz-4.jpeg

Gelişim için değişim şart

Sloganlarının ‘gelişim için değişim şart’ olduğunu, bunu hayata geçirmek için uğraş verdiklerini söyleyen Mavi liste başkan adayı Musa Karagöz, esnaf ve iş insanlarıyla gerçekleştirdiği toplantısında seçildikleri takdirde stratejilerinin neler olacağını şu sözlerle ifade etti;

“Seçildiğimiz takdirde Odamızın tüm mensuplarıyla birlikte güçlenen; ticarette, ekonomide, sosyal ve kültürel hayatta farklılık yaratan, etik değerlere olan bağlılığını asla kaybetmeyen, yetkin ve çözüm odaklı yönetimiyle vatandaş ve esnaflarımıza sürdürülebilir hizmetler sunacağımızı belirtmek isterim. Bölgemiz iş insanlarının mevcut ticaret hacimlerini artırmanın yanı sıra girişimcilik faaliyetlerini de destekleyerek, Bölgemizi cazibe merkezi haline getirme çabasında olacağız.

Neler yapacaklarını anlattı

‘Genç ve dinamik bir ekiple yola çıktık’ diyen Karagöz, amaçlarının değişim ve gelişime öncülük etmek olduğunu anlatarak göreve geldiklerinde yapacaklarını şu başlıklar altında sıraladı;

• Organize Sanayi Bölgelerimizin ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve Organize sanayi bölgelerimiz de altyapı eksikliğinden kaynaklanan yatırımcı sorununu çözmek için gerekli mercilerle görüşme sağlayacağız ve alt yapı sorunlarını ortadan kaldıracağız.

•Üretici ve sanayicinin ara eleman ihtiyacını gidermek için, mesleki ve teknik eğitim veren kurumlarla işbirliği protokolleri yapacağız ve iş garantili mesleki eğitim kurumlarını etkin bir hale getireceğiz.

• Bu gün maalesef Diyarbakır’da esnaflarımıza, sanayicilerimize hizmet vermekte olan kurumların fiziki yetersizliği ve birbirine olan fiziki mesafeleri esnaflarımızın bu kurumlardan hizmet almasını neredeyse imkânsız hale getirmiştir.”

Diyarbakır bunu hak etmiyor!

Ortadoğu’nun kalbinde bulunan Diyarbakır’ın ticari ve ekonomik olarak hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Musa Karagöz, 2 Ekimdeki meslek komitesi seçimi için ‘Baskın’ seçim terimini kullanarak şöyle dedi;

“Adil bir seçimden ziyade baskın bir seçime giriyoruz ama eminiz ki Diyarbakır esnafı bu adaletsizliği görecek ve tercihini mavi listeden yana kullanarak bu haksızlığa dur diyecektir. Adil ve hizmetlerine güvenen bir yönetim oy kullanamayacak durumda olan üyelerin oylarını kullanabilmesi için çaba sarf ederdi. Biz yine de "Ticaret odamızın SMS ile üyelerimize borçlarınızı ödeyin, askıda isimlerinizi kontrol edin oy hakkınızı kullanın demesini bekliyorduk. Bunun böyle olacağına inanıyorduk. Mevcut yönetim maalesef kendi yandaşlarını telefonla arayarak bilgi vermiş diğer üyelere ise ‘Ya bizdensin ya da bir hiçsin’ muamelesi yapmıştır. Bizim şuan da ilgilendiğimiz konulardan biri bu. Askıda borcu olduğu halde askıdan inen insanların borcunu ödeyip, belli bürokratik işlemleri yaparak oy hakkını alabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Diyarbakır bunu hak etmiyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.