'Mazbataya son 24 saat'

'Mazbataya son 24 saat'
CHP'li Barış Yarkadaş, Maltepe'deki sayılan sandıklara ilişkin son durumu aktarırken 'Mazbataya son 24 saat' ifadelerini kullandı.

Tigris Haber - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'li Ekrem İmamoğlu'na kaybeden kaybeden AK Parti'nin talebi üzerine Maltepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti.

Barış Yarkadaş'ın paylaşımı şöyle:

"Maltepe'de sayımı yapılan sandıkların sayısı 800'ü geçti. Sayımları şu an 12 kurul sürdürüyor. Sayım işlemi gece muhtemelen saat 01.00'de bitecek. Yıldırım'a şu ana kadar 200 oy ilave edildi. Geride kalan 280 sandıkta da sonucun değişmeyeceği görülüyor. Mazbataya son 24 saat..."

Maltepe'de sayımı yapılan sandıkların sayısı 800'ü geçti. Sayımları şu an 12 kurul sürdürüyor. Sayım işlemi gece muhtemelen saat 01.00'de bitecek. Yıldırım'a şu ana kadar 200 oy ilave edildi. Geride kalan 280 sandıkta da sonucun değişmeyeceği görülüyor. Mazbataya son 24 saat...

AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri hakkında suç duyurusu

Yarkadaş ayrıca "Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, önceki gece sayım yapılan alanı basıp hakimleri tehdit eden ve sayımı engelleyen MHP ve AKP'li ilçe yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bilindiği üzere, görevli hakimler videoları da kanıt olarak tutanağa geçirmişti" bilgilendirmesi yaptı.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, önceki gece sayım yapılan alanı basıp hakimleri tehdit eden ve sayımı engelleyen MHP ve AKP'li ilçe yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bilindiği üzere, görevli hakimler videoları da kanıt olarak tutanağa geçirmişti.

"İmamoğlu yarın mazbatayı alacak"

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin ise bugünkü birinci sayfasından Ekrem İmamoğlu’na yarın mazbatasının verileceğini duyurması dikkat çekti.

“İmamoğlu yarın mazbatayı alacak” başlıklı haberde, “Maltepe sayımı biter, İl Seçim Kurulu birleştirme tutanağını tanzim ederse, Ekrem İmamoğlu mazbatasını alabilecek” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.