Mecliste bir ilk!

Mecliste bir ilk!
TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün 'Denizli'de Altınova Adıyla Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi' için yapılan oylamada, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kabul yönünde el kaldırması üzerine MHP milletvekilleri de kabul oyu kullandı.

TİGRİS HABER -  Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, Meclis'te önceki günkü oturumda bir ilk yaşandı. Meclis Başkanlığı seçimi için TBMM Genel Kurulu'nda olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün Denizli'de Altınova adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin verdiği kanun teklifine kabul oyu verdi.

Kanun teklifi, İYİ Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin 'kabul' yönünde el kaldırmasına rağmen kabul edilmedi.

'Devlet Bey kabul oyu verince MHP’li milletvekilleri de el kaldırdı'

Öztürk, TBMM oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın bir anlık 'dikkatsizliği' üzerine teklifin kabul edilmediğini belirtti.

Oylama sırasında ve sonrasında yaşananları anlatan Öztürk, şunları söyledi:

"Konuşmama, aynı kanun tekliflerini veren eski MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve rahmetli DYP Milletvekili Mehmet Gözlükaya’ya teşekkürlerini ileterek başladım. Devlet Bahçeli sürekli Genel Kurul’da olmaz. Meclis Başkanlığı seçimi için oradaydı ve o sebeple de oy kullandığını düşünüyorum. Devlet Bey kabul oyu verince MHP’li milletvekilleri de el kaldırdı. Devlet Bey jest yaptı sağ olsun. Çoğunluğun kabul oyu, sehven de olsa Adan'ın  gözünden kaçtı. Yanına gidip 'Bizim kanun teklifini yedin' dediğimde bana, 'Dalgınlığıma geldi, kusura bakma. Hakkını helal et’ dedi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.