Memur zammı için son 48 Saat

Memur zammı için son 48 Saat
Milyonlarca memur ve memur emeklisi toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak sonucu bekliyor. Memur zammında gözler hakem kurulunda. Hakem Kurulu bugün dördüncü kez toplanıyor.

TİGRİS HABER - Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen arasında 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri, takvim uyarınca müzakere süreci tamamlandığı için 22 Ağustos’ta sona ermişti.

11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlanmasına karşın 2024-2025 yıllarında geçerli olacak zam oranında uzlaşılamamış, süreç Kamu Hakem Kurulu’na taşınmıştı. Milyonlarca memur ve memur emeklisi bugünkü hakem kurulu toplantısını bekliyor. Hakem Kurulu bugün 4. kez toplanacak.

Memur-Sen, 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, 2024 için toplam yüzde 70, 2025 içinse yüzde 40 zam talep etmişti. Kamu işveren heyeti ise, 2024 yılı için toplam yüzde 25, 2025 yılı için ise toplam yüzde 11 zam teklif etti. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bugün saat 14.00'te dördüncü kez toplanıyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan gelecek kararda.

26 Ağustos'ta çalışmalarına başlayan Kurul, 4. toplantısını bugün yapacak.

3. toplantısını dün yapan 11 kişiden oluşan hakem heyetinin gündeminde zam oranı başta olmak üzere anlaşılamayan maddeler vardı. Nihai kararın 31 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.

(HALK TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.