Menderes ve arkadaşları için Diyarbakır'da anma etkinliği yapıldı

Menderes ve arkadaşları için Diyarbakır'da anma etkinliği yapıldı
Diyarbakır'da aralarında milletvekilleri ve STK Başkanlarının bulunduğu kalabalık bir grup, 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ve çalışma arkadaşlarını anma etkinliğine katıldı.

Diyarbakır'da merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte, darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan anıldı.

Diyarbakır'da Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önündeki anma etkinliğine katılan bazı sivil toplum kuruluşu ve parti temsilcileri "Dar ağacında bir adam, ardından milyonlarca can", "İdam edilen milletin iradesiydi", "Dünyaya meydan okuyan bir efelik", "Zeybeği idam ettiler ama davası dimdik ayakta" ve "Yeter söz milletin" yazılı dövizler taşıdı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Kaya yaptığı konuşmada, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'ye ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açtığını söyledi.

Vekiller katıldı

Anma törenine Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Oya Eronat, eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, eski İl Başkanı Muhammed Akar’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.