Menzil, depremden en az etkilenen bölge

Menzil, depremden en az etkilenen bölge
Menzil Tarikatı’nın merkezi olan Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Menzil Köyü ve çevresi, Maraş merkezli depremden en az etkilenen bölgelerden biri oldu. Deprem sırasında Menzil köyünde yalnızca 3 cami minaresi yıkıldı.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Maraş Pazarcık merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden biri de Adıyaman oldu. Son verilere göre Adıyaman genelinde 10 bini aşkın kişinin öldüğü, 17 bin kişinin yaralandığı, köylerde ise bin 200 ahırın yıkıldığı bildirildi. Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. İş makineleri, belli bölgelerde artık enkaz kaldırma işlemlerine başladı. Kamyonlarla enkazlar, kent dışında belirlenen bir noktaya götürülüyor. Enkaz kaldırma sırasında zaman zaman hayatını kaybeden depremzedelerin cansız bedenlerine ulaşılıyor.

Üç cami minaresi zarar gördü

Yaşanan depremde Adıyaman merkez ve birçok ilçesinde yıkımlar yaşanırken Menzil Tarikatı’nın bulunduğu Kâhta ilçesine bağlı Menzil köyünde, depremin etkisiyle sadece üç cami minaresi zarar gördü. Diğer yapılarda az derecede hasar yaşandığını belirten Menzilli bir yurttaş, “Burası kutsal bir bölgedir. Depremden neredeyse hiç etkilenmedik. Sadece üç cami minaremiz yıkıldı, onu da nazar olarak değerlendiriyoruz. Evlerde ufak tefek hasarlar var fakat kalınmayacak gibi değil, hepimiz evlerimizde kalıyoruz” diye konuştu.

menzil-tigris3.jpeg

10 bin depremzede termal evlere yerleştirildi

Adıyaman ve ilçelerinde yaşanan depremin etkisiyle evleri yıkılan 10 bin yurttaş, burada bulunan termal evlere yerleştirildi.

termal-evler.jpeg

Öte yandan 'Tövbe makamı' olarak adlandırılan, fotoğraf ve görüntü çekmenin yasak olduğu bölgede tarikat şeyhlerinin konakladığı evlerin ihtişamı da dikkat çekti.

menzil-tigris1.jpeg

Menzil Tarikatı/Cemaati hakkında

Menzil Cemaati, Nakşibendi tarikatına bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olan cemaat olarak biliniyor. Muhammed Raşit Erol tarafından kurulmuştur. Bugünkü önderleri Abdulbaki Elhüseyni'dir. Merkezi, Adıyaman’ın Kâhta ilçesindedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum