Meraya konut yaptılar iddiası, vatandaş suç duyurusunda bulundu

Meraya konut yaptılar iddiası, vatandaş suç duyurusunda bulundu
Diyarbakır’ın Çarıklı Mahallesi’nde, mahalleye ait mera arazisine konut yapıldığını iddia eden vatandaş, konut sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Çarıklı Mahallesi’nde yaşayan Davut Işıklı, 22 Mart’ta Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, mahallenin merası olarak tescillenen arazide 7 adet betonarme konut yapıldığını iddia etti. H.A, N.A, M.A. ve ismini bilmediği aynı aileye mensup kişilerin mahalle merası olan arazide yaptıkları konutlarda yaşadığını belirten Işıklının şikâyet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Bunun dışında kamu malı olan bu arsaya ağaç, buğday, meyve ve sebze ekmektedirler. 702 dönümlük kamu arazisini kendi kafalarına göre akrabalarına satıyorlar. Biz belde halkına hayvan otlatmayı yasakladılar. Her biri haksız yere ev yapıp evlerin etrafını gerek betonla gerek tel örgüyle kapatmış durumda.”

Işıklı, dilekçesinde söz konusu kişiler hakkında işlem yapılması için köy muhtarını uyardığını, onun da duruma sessiz kaldığını dile getirdi. Muhtarın kendisine “Sana ne, senin babanın malı mı? Karışma.” Dediğini ileri süren Işıklı, “Beldede huzur bozan, devletin arazisini haksız yere işgal edip bu şekilde biz belde halkına yasaklar koyan A. ailesi ve yandaşlarından şikâyetçiyim” dedi.

‘Sonuç alamıyorum’

Konu ile ilgili Tigris Haber’e konuşan Davut Işıklı, aylardır belediye, savcılık gibi kurumlara başvurmasına rağmen sonuç alamadığını belirtti. Işık, “Bu kişiler meramızı kullanmamıza izin vermiyor. Hayvanlarımızı otlatacak yer bulamıyoruz. Yetkililer harekete geçsin” dedi. (Tigris Haber)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum