Merkeze çekilen eski kayyum Amedspor’a yapılan yardımları geri istedi

Merkeze çekilen eski kayyum Amedspor’a yapılan yardımları geri istedi
Valiler kararnamesi ile merkeze alınan eski Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın Amedspor’a yaptığı 1 milyon 500 bin TL yardımı geri istedi.

TİGRİS HABER - Görevden alındıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı hakkında, Amedspor’a 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14'üncü maddesinin b fıkrasına dayanarak yapılan 1 milyon 500 bin Türk Lirası (TL) tutarındaki yardım ile ilgili zimmet çıkarılarak geri istendi.

 İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Mahalli İdareler Başkontrolörü Metin Birol ve Süleyman Türk tarafından 16 Nisan ve 20 Ağustos 2019 tarihleri arasında belediyede mali iş ve işlemlerinin teftişi sonucu 6 Aralık 2019’da hazırlanan mali durum raporuna göre, Mızraklı’nın Amedspor’a yaptığı 1 milyon 500 bin TL tutarındaki yardım, “Kamu zarara uğratıldı” olarak değerlendirildi.

 Amatör kulüpleri yardım yaptı

 Mızraklı’nın yaptığı yardımı geri isteyen DBB'nin önceki kayyımı Hasan Basri Güzeloğlu, 31 Ekim 2019’da belediyenin “Başarı Sizden Destek Bizden” sloganıyla başlattığı proje kapsamında, Diyarbakır’da faaliyet gösteren 207 amatör spor kulübüne törenle 1 milyon 200 bin TL nakdi yardım yaptı.

Kayyım Güzeloğlu, Amedspor’un Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden kadın futbol takımı ve altyapı takımlarına tahsis edilen otobüse de el koymuştu.

Yenişehir kayyumu da geri istemişti

Yenişehir Belediyesi de 5 Ağustos 2018’da 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesi’nin b bendine dayanarak Amedspor’a 54 bin TL nakdi yardımda bulunmuştu. Yenişehir Belediyesi’ne atanan kayyım Murat Beşikçi ise yapılan yardımla kamunun zarara uğratıldığını ileri sürerek, yapılan yardım tutarını HDP’li Belediye Meclis üyelerinden geri istedi.

 Konu meclis gündeminde

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy da konuyu Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Özsoy, Güzeloğlu’nun benzer şekilde spor kulüplerine yardım yapmasına rağmen Mızraklı hakkında zimmet çıkarılmasının nedenlerini sordu. Özsoy ayrıca, kayyım Güzeloğlu’nun görevden alınma gerekçesi ve yaptığı harcamalarla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını da sordu.

 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14'üncü maddesinin b fıkrasında şu ifadeler yer alıyor: "Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir." (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum