Mersin Barosu’ndan ırkçı saldırıya kınama

Mersin Barosu’ndan ırkçı saldırıya kınama
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yazılı bir açıklamayla, Mersin’in Bozyazı ilçesinde Erbilli aileye yönelik yapılan ırkçı saldırıyı kınadı.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Yeşilboğaz “Ülkemizde Irkçılığa asla geçit verilmemelidir. Bu hastalıklı zihniyete son vermek için ırkçı saldırganların adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir. Çünkü ırkçılık insanlık suçudur” dedi.

Erbil’den Mersin’e gelen aile, ırkçı bir grubun taşlı ve coplu saldırısına uğramış ve saldırıda biri ağır, 2 kişi yaralanmıştı.

Konuya dair açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Erbilli bir ailenin ırkçı fiili ve sözlü saldırıya uğraması, hukuken ve vicdanen asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Görgü ifadelerinde saldırganların, Erbilli aileyi darp ederken Kürtlere ve Araplara yönelik küfürler ettiğini, olayın görgü tanıklarını da tehdit ettiğini söylemiştir” ifadelerini kullandı.

bilgin-yesilbogaz.jpg

‘Irkçı saldırganların adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir’

Diyarbakır Barosu ile birlikte süreci yakinen takip ettiklerini belirten Yeşilboğaz, şunları ifade etti: “Şüphelilerin adliyeye sevkleri yapılmış olup, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nca müessir olay  etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Saldırıya uğrayan Iraklı şahıs saldırı sonrası Anamur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altında tutulmuştur. Aldığımız son bilgiye göre saldırıya uğrayan kişinin sağlık durumu iyi olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde ülkemizde Irkçılığa asla geçit verilmemelidir. Bu hastalıklı zihniyete son vermek için ırkçı saldırganların adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir. Çünkü ırkçılık insanlık suçudur.  Olayın ciddi şekilde takip edilmesi soruşturması ve ırkçılık boyutu ile ele alınması hususunda olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.