Metiner’den Kavala ve Demirtaş çıkışı: Büyük haksızlık

Metiner’den Kavala ve Demirtaş çıkışı: Büyük haksızlık
AK Partili Mehmet Metiner de ‘Kavala ve Demirtaş' üzerinden yaşanan tartışmaya dahil oldu. Metiner, "Yeniden yargılanma’ talebi, hukuki meşru bir taleptir" dedi.

TİGRİS HABER - İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi’nin Gezi tutuklularının yeniden yargılanmasına yol açabilecek ihtimalleri yazmasının ardından bu kez de eski AK Partili milletvekili Mehmet Metiner’den benzer bir çıkış geldi.

Metiner, yaklaşık 7 yıl 6 aydır Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gezi tutuklusu iş insanı Osman Kavala'ya yönelik bir yazı yazdı.

Mehmet Metiner, “Osman Kavala, Demirtaş ve Gezi davası sanıkları siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu çok büyük zulüm ve haksızlıktır” dedi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner’in yazısı şu şekilde: “Ortada onların suçlu olduğunu gösteren hukuki deliller var olduğu için hüküm giymişlerse yargısal bir sürece siyaseten müdahale edilmesini talep etmek hukukun katlidir. ‘Yeniden yargılanma’ talebi, hukuki meşru bir taleptir. Bunu gerektiren koşullar varsa ve istenen şartlar yerine getirilmişse bu kanuni hakkın kullanılmasına siyasi anlam yüklemek yanlıştır.

Yargısal-hukuki bir işlem sürecinde varsa bir yanlışlık elbette düzeltilir. Bu hukukun gereğidir ve adaletin tesisi için şarttır.

Suçlu bile olsalar ülke için, demokrasimiz için, siyasetin normalleşmesi için, Avrupa ile ilişkilerimizin düzelmesi için, ekonomimizin güçlenmesi için bırakılmaları gerek!” şeklindeki bir anlayış, gerçekten ibretlik bir anlayıştır.

Kim ki bu anlayış üzere kelam ediyor ve kalem kuşanıyorsa bilesiniz ki onlar bilerek veya bilmeyerek başlayan bu olumlu sürece zarar veriyorlar ve ülkemize de yargının siyasetin emrinde olduğu bir ülke olduğu algısı üzerinden kötülük ediyorlar.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.