MHP’yi kızdıracak açıklama: Safkan Türk değiliz

MHP’yi kızdıracak açıklama: Safkan Türk değiliz
Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü, Anadolu’ya Türkler mi, yoksa Kürtler mi önce geldi sorusuna son noktayı koydu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü Kürtlerle ilgili, “Anadolu’ya geldiğimizde Kürtler bu coğrafyada vardı, dışlamanın anlamı yok” ifadelerini kullandı. Bazı şeyleri dün görmemiş, görmezlikten gelmiş olabiliriz ama bazı vakaları da inkâr edemeyiz. Bir Türk gerçeği varsa bir Kürt gerçeği de var, bunu inkâr etmenin anlamı yok. Anadolu’ya geldiğimiz zaman burada Kürtler vardı. 1071’de gelmişiz Anadolu’ya, geldiğimizde Kürtler de bu coğrafyada vardı, dışlamanın anlamı yok. Türk ve Kürt tarihine baktığımız zaman çok fazla ortak noktalarımız var. Ulus devlet olunca, diğer ulusları biraz dışlamışız” dedi.

Türk Tarih Kurumu, bu zamana kadar ortak tarih oluşması için üzerine düşeni yapmadı mı?

Safkan Türk değiliz

Hülagü, “Yapmadı, doğru. Anadolu birçok medeniyetin beşiği, birçok milliyetin gelip geçtiği bir yer. Safkan Türk değiliz, kimse değil. Aynı coğrafyada, birlikte yaşamanın kuralları var. “Hep bana” der, hep kendinizi kayırırsanız, başkalarını görmezden gelir, dışlarsanız sıkıntı başlar.”

Kürt tarihi var mı?

Hülagü, “Kürt tarihi tabii ki var. Yani Kürt varsa tarihi de vardır, ama azdır ama çoktur, ama zayıftır ama zengindir o ayrı bir şey.”

Hülagü, “Ne mutlu Türküm diyene” dedik her sabah, silah, sanayi, ilim, akademik olarak bakıldığında Türkiye kaçıncı sırada? Nasıl mutlu olacaksınız bu tabloda? O gün, o şartlarda söylenen sözleri bugün hâlâ sürdürürsek 100 yıl geride kalırız. Bugünün ihtiyacı farklıdır, bugüne özgü sözler söylemek gerekir. “

Ortaöğretim 9’ncu sınıf Tarih ders kitabındaki “Kürtler Araplar’dan sonra Müslümanlığı kabul eden ilk topluluk oldu” ifadesi MHP’de ciddi bir itiraza neden olmuştu. (Kaynak: Bugün Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.