‘Mıcır vurgunu’ haberimiz görevden aldırdı

‘Mıcır vurgunu’ haberimiz görevden aldırdı
Merkez Kayapınar ilçe Belediyesindeki asfalt yolsuzluğu ve mıcır vurgunu haberimiz üzerine yapılan inceleme sonucu, belediyenin Fen İşleri müdürü Anıl Alper görevinden alındı.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Merkez Kayapınar ilçe Belediyesindeki asfalt yolsuzluğu ve mıcır vurgunu haberimiz üzerine yapılan inceleme sonucu, belediyenin Fen İşleri müdürü Anıl Alper görevinden alındı. Görevden alınma ile ilgili haberimizin doğruluğu da kanıtlanırken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar Belediyesi’nde asfalt ve mıcır ihalesinde 20 milyon TL’lik yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili gazetemizde yayınlanan haber, belediye yönetimini harekete geçirdi. Edinilen bilgiye göre, ilçedeki yolların asfalt çalışmaları yapılırken gerçekleşen mıcır ihalesinde yapılan yolsuzluklar haberimiz üzerine incelemeye alındı. Yapılan çalışmalar sonucu vurgun olayının gerçekleştiği tespit edildi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Arif Karaman, Trabzon ilinden ‘ithal’ gelen Fen İşleri Müdürü Anıl Alper’i görevden aldı. Görevden alınan Fen İşleri Müdürü ile ilgili soruşturmanın hangi düzeyde yürütüldüğü konusunda net bilgi edinilemezken, yerine Başkan Yardımcısı Cihad Kayhan’ın atandığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçe belediyesindeki adrese teslim asfalt ve mıcır ihaleleri sonrası dökülmesi gereken mıcır malzemelerin taşındığı kamyonların kantarda tartılmadığı halde tartılmış gibi gösterildiği, ihaleyi organize eden kişilerin bu yolla haksız kazanç elde ettiği ortaya çıkmıştı.

Hiç sahada olmadığı halde kâğıt üzerinde görevlendirmelerin yapıldığı, sahaya mıcır dökülmemesine rağmen, döküldüğü yönünde kayıtlar oluşturulmuştu.

Belediye içinde görev yapan bir ekip tarafından organize edilen asfalt ve mıcır yolsuzluğundan elde edilen 20 milyon TL’lik haksız kazancın bu ekip arasında paylaşıldığı konusu da belediye içinde gündem olmuştu. Gazetemizin konuyu haberleştirmesi üzerine sıcak bir gelişme yaşandı. Kayapınar Belediyesi Kayyumu ve Kaymakamı Arif Karaman, Trabzon’dan ithal ederek Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürü yaptığı Anıl Alper’i görevden aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum