Mihemedê Nenîyasî ve Zilan Tigris Diyarbakır’da anılacak

Mihemedê Nenîyasî ve Zilan Tigris Diyarbakır’da anılacak
Diyarbakır Edebiyat Evi (Wêjegeh Amed)'nde depremde hayatını kaybeden Dengbej Mihemedê Nenîyasî ve Sanatçı Zilan Tigris düzenlenecek program ile anılacak.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Dengbej Mihemedê Nenîyasî ve Sanatçı Zilan Tigris için Diyarbakır Edebiyat Evi (Wêjegeh Amed)'nde 25 Mart Cumartesi günü anma programı gerçekleştirilecek.

Anmaya ilişkin Diyarbakır Edebiyat Evi’nin (Wêjegeh Amed) yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi: “İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde, acılarımızı paylaşmak ve tüm zorluklara rağmen yaşamı kucaklayarak bize yol gösterici olmuş kültürel değerlerimizden güç almak için bir araya geliyoruz. Diyarbakır'ın kültür ve sanat hayatından iki değerli şahsiyet Mihemedê Nenîyasî ve Zîlan Tîgrîs’i, onların yaşamları ve çalışmalarına tanıklık etmiş yakınları ve dostları Udi Yervant, Koçer, Mihemedê Tapê, Zeynep Yaş, Ferat Memetoğlu, Deniz Karakaş, Zilan Alparslan ve Cemalê Nenîyasî'nin katılımı ile A. Rahim Kılıç'ın moderatörlüğünde 25 Mart saat 15.00'te Wêjegeh Amed'de anıyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.