“Millet Bahçesi” projesi askıya mı alındı?

 “Millet Bahçesi” projesi askıya mı alındı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi sözünü verdiği Diyarbakır “Millet Bahçesi” çalışmalarının ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor.

Haber Merkezi

 Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Diyarbakır Çevre Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, millet bahçesi ile ilgili kendilerine ulaşan herhangi bire bilgi olmadığını söyledi.

Diyarbakır’da yaklaşık 3 yıl önce yıkılan ve yerine AVM yapılması düşünülen eski stadyum yeri ile ilgili, 24 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millet Bahçesi” müjdesini vermişti.

Haziran başında Diyarbakır İstasyon meydanında halka seslenen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıkılan stadyumun yerini ne yapacağımızı biliyor musunuz. Orayı millet bahçesine çevireceğiz. Anneler çocukları ile birlikte dinlenecekler, çocuklarıyla oyun oynayacaklar” ifadelerini kullanmıştı.  

Haziran’dan bu yana yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen Diyarbakır’a yapılması planlanan “Millet Bahçesi” ile ilgili herhangi bir adım atılmadı. Konuyla ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, millet bahçesi ile ilgili kendilerine ulaşan herhangi bire bilgi olmadığını söyledi.

Taslak, çalışmada 17 ilde toplam 28 bahçe için 3 milyar lira harcama yapılması öngörülürken, Diyarbakır’daki “Millet Bahçesi” için çalışmaların ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor.

Stadyumdan millet bahçesine dönüştürülmesi öngörülen yerler şöyle sıralanmıştı: “Adana 5 Ocak Stadyumu, Batman 16 Mayıs Stadı, Diyarbakır Atatürk Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Gaziantep Kamil Ocak Stadı, Giresun Atatürk Stadı, Hatay Antakya Atatürk Stadı, Malatya İnönü Stadı, Mersin Tevvik Sırrı Gür Stadı, Sakarya Atatürk Stadı, Samsun 19 Mayıs Stadı, Sivas 4 Eylül Stadı, Trabzon Akçaabat Fatih Stadı ve Trabzon Avni Aker Stadı.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.