Milletvekillerinin trafikte geçiş üstünlüğüne tepkiler sürüyor

Milletvekillerinin trafikte geçiş üstünlüğüne tepkiler sürüyor
Milletvekillerine trafikte tanınan geçiş üstünlüğü düzenlemesine bir tepki de Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği (KTYG) Genel Başkan İhsan Memiş'ten geldi. Memiş, CİMER'e yazdığı dilekçede bunu "toplumsal huzursuzluk getirecek bir  imtiyaz" olarak niteledi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre sadece ambulans, itfaiye araçları, suç takibindeki güvenlik araçları ve koruması bulunan araçlara tanınan geçiş üstünlüğü yeni bir düzenlemeyle milletvekillerine de tanınırken, vekillere tanınan söz konusu imtiyaza tepkiler sürüyor.

 Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği (KTYG) Genel Başkan İhsan Memiş, milletvekillerine trafikte verilen geçiş üstünlüğünü CİMER'e yazdı.

ktyg-ihsan-memis.jpg

"Milletvekillerine verilen imtiyaz, toplumsal huzursuzluk getirecek"

KTYG Genel Başkan Memiş, CİMER'e yazdığı dilekçede, "Trafik ve yol güvenliği dünyada evrensel olup çok dar anlamda bazı istisnalar bir çok ülkede müşterek olarak bazı kurumların işlevsel yapısına göre kendilerine verilmiştir. Örneğin trafikte ambulansın can kurtarmaya, itfaiyenin yangın yerine, sivil savunmanın bir afete yetişmesi, karayollarının çok acil bir yol çökmesine gitmesi, polisin veya jandarmanın bir suçluyu yakalamak ve toplumun güvenliğini sağlamak için gitmesi veya devlet büyüklerinin herhangi bir suikast veya güvenli geçişte zamanın iyi değerlendirilmesi hallerinde araçlarına çakar takması, kullanması ve geçiş üstünlüğüne sahip olması toplumsal can ve mal güvenliğimiz için çok önemli bir kazanımdır. TBMM de kabul edilen bir torba yasada Milletvekillerine bu hakkın verilmesi tamamen yasama görevini yapan seçilmiş milletvekilleri için bir imtiyaz olup, en başta Emniyet Gen. Müd. ve jandarmanın denetimlerine kötü örnek olacak ve toplumsal huzursuzluk getirecektir. Ayrıca Sn. Milletvekillerine bir itibar değer onları daha çok aşındıracak ve ailece çifte standart sağlayacaktır. Bu nedenle trafikte daha çok eşitlik ve huzur için bu maddenin reddedilmesini STK olarak zatı alinizden talep etmekteyiz. İcap ederse bu hususta sizlere küçük bir brifingte verebiliriz. Türkiye zaten bazı sıkıntılar yaşarken böyle imtiyazların ve çifte standart uygulamanın TBMM'nin saygınlığına da gölge düşürecektir. Bunun korunması ülkemiz için çok önemlidir. En derin saygılarımla" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.