Milli Piyango çekilişlerine Sayıştay uyarısı!

Milli Piyango çekilişlerine Sayıştay uyarısı!
Milli Piyango ve şans oyunu çekilişlerinin 2012’den bu yana TV’den yayınlanmadığına dikkat çeken Sayıştay, Milli Piyango İdaresi’ni kusurlu buldu.

Tigris Haber- Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunu Meclis'e sunan Sayıştay, 2012'den bu yana çekilişleri televizyondan canlı yayımlamayan Milli Piyango İdaresi'ni kusurlu buldu.

Milli Piyango (MP) çekilişleri 2012'ye kadar, para karşılığı TRT'de yayınlanıyordu ancak, iki kurum arasında ödenecek para konusunda uzlaşmazlık çıkınca, TRT, 6 yıldır MP çekilişlerini yayınlamıyor. O tarihten sonra MP çekilişleri, önce noter huzurunda ve halkın katılımıyla, ardından da, “www.millipiyango.gov.tr” adresi üzerinde canlı yayınla yapılmaya başlandı.

SAYIŞTAY: GÜVEN SORUNU VAR

Ancak Sayıştay 2017 raporunda, çekilişlerin TV'de yayınlanmamasının ‘güven' sorunu oluşturduğunu vurgulayarak, TRT'nin çekilişleri yayınlamaya bir an önce başlaması uyarısında bulundu.

‘HEM BİLET HEM ŞANS OYUNLARINDA İKRAMİYE BAZI İLÇELERE ‘İSABET’ EDİYOR’

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, hem bilet hem de şans oyunlarında büyük ikramiyenin bazı ilçelere ‘isabet' ettiğine dikkat çeken TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Atilla Sertel, konuyu şöyle değerlendirdi:

‘SAYIŞTAY BİLE KUŞKU DUYUYORSA, VATANDAŞ NEDEN GÜVENSİN?’

“Aslında Milli Piyango çekilişi televizyondan yayınlamak istiyor. Ancak TRT 4-5 katı fazla para talep ediyor. Sayıştay bile raporunda kuşku duyuyor, güven sorununa işaret ediyorsa vatandaş ne yapsın, ben niye kuşku duymamayım! Şeffaf ve açık değil. TRT'nin bunu canlı yayınlaması gerekir.  İkisi de devlet kuruluşu, halkın sırtından geçiniyor.” (Kaynak: Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.