Milyon dolarlık vurgunda soruşturma sürüyor

Milyon dolarlık vurgunda soruşturma sürüyor
Türkiye’de 5 ilde şube açan, yüksek kar vaadiyle para toplayarak binlerce kişiyi dolandıran ve ortadan kaybolan ‘Cancri Jewellery’ vurgununda soruşturma sürüyor. Cancri Jewellery’nin Ukranya uyruklu sahipleri Diyarbakır’da bir otelde yemek vermişti.

TİGRİS HABER - Türkiye’de 5 ilde şube açan, yüksek kar vaadiyle para toplayan Cancri Jewellery’nin 110 bin kişiyi şaşaalı davetlerle dolandırdığı ortaya çıktı. Sürekli otellerde gala yemekleri düzenlendiğini iddia edilen firmanın, yatırımcıları otelde yemeğe davet ederek onların gözlerini boyadığı, Ukraynalı mankenlerle defile yaptığı ve yemek çıkışında 100 dolar, 100 euro gibi hediyeler verdiği belirtildi.

110 bin kişi mağdur oldu

Türkiye’de 2021 yılında açılan, Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve Kocaeli olmak üzere 5 ilde şubeler açan Cancri Jewellery, iddiaya göre yaklaşık 2,5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şirketin ponzi sistemine kaydolan yaklaşık 110 bin kişi mağdur oldu. Vurgunun boyutunun milyon dolarlar olduğu ifade ediliyor. Şirketin şubeleri kapılarına kilit vururken, yatırım yapan ve mağdur olan vatandaşlar ise yetkililere ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Firmaya bazı vatandaşların 6 milyonun üzerinde para yatırdığı, aylık 20-25 bin lira gibi tutarı geri aldıkları ileri ifade ediliyor. Yaklaşık 1 yıllık faaliyetinin ardından Cancri Jewellery’nin Ukranya uyruklu sahipleri sırra kadem bastı. Milyonlarca dolar paranın bu sistemle buharlaştığı belirtildi.

Diyarbakır’da yemekli tanıtım

Öte yandan Cancri Jewellery’nin Ukranya uyruklu sahipleri Diyarbakır’da bir otelde yemek vermiş, yemeğe çok sayıda vatandaş katılarak, pırlanta aldığı öğrenildi.

Videolu mesajla ortaya çıkmıştı

Öte yandan, Cancri Jewellery’nin Türkiye sorumlusu olduğu ile sürülen Kadir isimli bir kişinin, sisteme katılanlara gönderdiği videolu mesaj da ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şahıs, görüntülü mesajında, "Herkese merhaba. Şu an mahkemedeyim. Beni tutukladılar. İşin devamı yoktur. Ne demek gerek bilmiyorum. Hiç bir mağaza açılmıyor haberiniz olsun” demişti.

Soruşturma sürüyor

Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’de mağdur olan yüzlerce kişiyi Savcılığa giderek, Ukraynalı şirket sahibi Dmytro Pavlenko’dan şikayetçi oldu. Türkiye’nin birçok ilinde yüzlerce kişinin suç duyurusu bulunuyor. Milyon dolarlık vurgunla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Öte yandan olayla ilgili Türkiye’de iki Türk vatandaşının tutuklandığı öğrenildi.

Ukraynalı Dmytro Pavlenko’nun sahibi olduğu

Milyon dolarlık vurgunda sistemin çalışma şekli de ortaya çıktı. Ukraynalı Dmytro Pavlenko’nun sahibi olduğu firma, göz boyamak için kuyumculuk faaliyetinin yapıldığı dükkanlar açıyor. Daha sonra sosyal medya, internet aracılığı ile ulaştığı kişileri, yatırım yapmaya davet ediyor.

Pırlanta mücevher paketine katılanlara haftada yüzde 5, yılda yüzde 260, altın mücevher paketine katılanlara haftada yüzde 3,5, yılda yüzde 182, yarı değerli taşlarla yapılan takı paketine dahil olanlara haftada yüzde 3,5, yılda yüzde 182, mozanit takı sistemine girenlere ise haftada yüzde 6, yılda yüzde 312 kar payı vaat ediliyor. Katılımcılardan, daha sonra ise sisteme tanıdıkları dahil edilmesi isteniyor. Sisteme üye getiren kişilere ise kar payının daha da artacağı vaat ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.