Minik yürekler için unutulmaz gün

Minik yürekler için unutulmaz  gün
Diyarbakır'da uygulanan "5'te Devre 10'da Biter Spor'da Hayat Var Projesi"nin finalinde eski futbolcuların yer aldığı şöhretler karması sahaya çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneydoğu Spor Yazarları Derneğince hayata geçirilen ve bin 100 öğrenciye ulaşılan proje, Diyarbakır Stadyumu'nda final ve şöhretler karmasının maçıyla sona erdi.

Final müsabakalarında Fatih İlkokulu ve Akşemsettin Ortaokulu şampiyon olarak kupa almaya hak kazandı.

Şampiyonluk kupasını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer çocuklara verdi.

Şöhretler karması gösteri maçı yaptı

Kupa töreninin ardından eski futbolcular Emre Aşık, Hasan Kabze, Ahmet Dursun, Mehmet Yılmaz, Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Feyzi Elmas, Mehmet Gönülaçar ve Mustafa Özer'in yer aldığı şöhretler karması öğrencilerle yaptığı gösteri maçının başlama vuruşunu Atilla yaptı.

Maçın ardından öğrenciler şöhretler karması futbolcularıyla fotoğraf çekerek, formalarını imzalamalarını istedi.

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Başkanı Yılmaz Bay, projedeki amaçlarının çocukların yüreğine dokunup onları mutlu etmek olduğunu belirtti.

1 ay boyunca bin 100 öğrencinin sokakta ve sahalarda futbol ile tanıştığını anlatan Bay, çocukların futbol coşkusunu doyasıya yaşadığını vurguladı.

cd.jpg

Etkinlikte şöhretler karmasının da maç yaptığını bildiren Bay, "Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak, boş vakitlerinden sporla tanışabilmeleri için organizasyonu yaptık. Amacımıza ulaştık, destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Futbolculardan Şanlı, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışında da kentte geldiğini ve gençlerin mutluluğunu paylaşmak için burada olduklarını söyledi.

Gençleri spora teşvik etmenin önemine değinen Şanlı, şöyle konuştu:

"Teknoloji anlamında çok fazla bağımlılığın olduğu bu zamanda çocukları futbola teşvik etmek çok önemlidir. Umarım böyle organizasyonlar daha fazla olur. Buradan ülke futboluna belki genç yetenekler çıkacak. Onları bulmak açısında da çok önemli ve organizasyon çok güzel."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.