Mitinge davet: 50 bin avukat olmalıyız

Mitinge davet: 50 bin avukat olmalıyız
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, 30 Haziran'da Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak 'Savunma Mitingi'ne tüm avukatları davet etti. Durakoğlu, "Beni bağışlayın ama, bu kez gelmeye mecbursunuz. 50 bin avukat olmalıyız." dedi.

Hükümetin , baroların seçim sistemini değiştirmeye yönelik girişimine karşı yapılan ‘Savunma Yürüyüşü’nden sonra 30 Haziran’da da ‘Savunma Mitingi’ dzenlenecek. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ‘En az 50 bin avukat olmalıyız” diyerek tüm avukatları Çağlayan Adliyesi’ne davet etti.

Durakoğlu çağrı metninde şöyle yazdı:

“Sevgili Meslektaşım; Ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz Avukatız. Bunu anlatabilmemiz gerekiyor. Sizi, çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum. 30 Haziran Salı günü saat 12.30’da Çağlayan Adliyesinin karşısındaki meydanda, “Savunma Mitingi” yapıyoruz. Beni bağışlayın ama, bu kez gelmeye mecbursunuz. 50000 avukat olmalıyız. Sevgi ve saygılarımla.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum