Mızraklı beraat etti

Mızraklı beraat etti
Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, hakkında açılan “örgüt propagandası yapma” davasından beraat etti.

TİGRİS HABER - Yerine kayyum atanan eski Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. Mızraklı’nın yargılandığı bir başka dosya nedeniyle tutukluluğu devam ediyor.

Selçuk Mızraklı hakkında “örgüt propagandası” yapmakla açılan davanın karar duruşması Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Başka bir dosyadan tutuklu olan Mızraklı, duruşmaya Kayseri Bünyan T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Mızraklı’nın avukatları Kenan Maçoğlu ve Şevin Kaya da hazır bulundu.

Mızraklı hakkında hazırlanan iddianamede, “HDP Diyarbakır İl Örgütünde bir etkinliğe katılması, İran’da idam edilen Kürt aktivist Ramin Hossein Penahi için yaptığı Twitter paylaşımı, bir taziyeye katılması, HDP’ye dönük 9 Ekim operasyonuna ilişkin yapılan açıklamaya katılması, HDP’nin ‘Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü’ konferansına katılması ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in başlatmış olduğu açlık grevine 3 günlük açlık greviyle destek vermesi” suçlama konusu yapıldı.

Kimlik tespitinin ardından savcılık tarafından “örgüt propagandası yapma” gerekçesiyle cezalandırılması istenen Mızraklı, esas hakkında savunma yaptı.

“Kayyum ataması, anayasa ihlalidir”

İddianamedeki suçlamaları reddeden Mızraklı, “Ben bu iddianamenin kurgusunu ne de suçlamaları kabul ediyorum. Barış ve çözüm esasıyla yaptım, ettim” diye konuştu. Mızraklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye bir hukuk devletidir diyoruz, ama hukuk devletinin temel normları var. Ben hukuk devletiyim deyince hukuk devleti olmuyorsunuz. Ancak yargı sadece bir parçası. Bunun dışındaki tüm alanlarda her yurttaşın evrensel hukuk normlarını hissedebilmelerini sağladığınız anda hukuk devleti oluyorsunuz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması anayasa ihlalidir. 500 bin insanın oyunu almış biri olarak görev yapmadan kayyım atanmasıyla karşı karşıya kaldık. Böyle bir ülkede hukuk devletinden nasıl bahsedebiliriz?” (Kaynak:MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.