Moskova: Rus ve Türk heyetleri İdlib anlaşmasına bağlı kaldı

Moskova: Rus ve Türk heyetleri İdlib anlaşmasına bağlı kaldı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'da Rus ve Türk heyetleri arasında gerçekleşen görüşmede, İdlib bölgesinde gerilimi azaltmaya yönelik anlaşmaya her iki ülkenin bağlı kaldığının teyit edildiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Rusya ve Türkiye temsilcileri, İdlib bölgesinde uzun vadeli güvenliğin sağlanmasının sadece Suriye'nin egemenliğine bağlılık temelinde mümkün olduğunu kaydetti” denildi.

Açıklamada, “İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki duruma vurgu yapılarak Suriye’de ‘karadaki’ durumun ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesine devam edildi. Her iki taraf, gerilimi azaltma, insani durumu kolaylaştırma ve terörle mücadeleyi sürdürme tedbirlerini öngören mevcut anlaşmalara bağlılığını kaydetti” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Moskova'daki görüşmelerde netice çıkmazsa önümüzdeki günlerde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir” dedi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor.

İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.