Moskova: Türkiye’nin askeri sevkiyatları durumu zorlaştırıyor

Moskova: Türkiye’nin askeri sevkiyatları durumu zorlaştırıyor
Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin bölgeye yaptığı askeri sevkiyatların İdlib'deki durumu zorlaştırdığını savundu.

İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki mevcut durumun Ankara'nın bu bölgeyle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmemesinden kaynaklandığını belirten Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'den bölgeye yapılan asker ve silah sevkiyatının İdlib'deki durumu önemli şekilde zorlaştırdığını vurguladı.

İdlib'deki duruma ilişkin bir açıklama yayınlayan Rusya Savunma Bakanlığı, gerilimin tırmanmasının nedeninin teröristlerin civardaki barışçıl bölgelere düzenlediği, Rusya ve Türkiye tarafından tespit edilen çok sayıda saldırı ile hükümet güçlerinin buna verdiği yanıtlar olduğunu ifade etti.

Bakanlık, "Suriye hükümet güçlerinin verdiği karşılıklardan canlı kalkan kullanarak korunan terör örgütlerinin İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki provokasyonları nedeniyle bugün sivil halk acı çekiyor. Türkiye-Suriye sınırı üzerinden gerilimi azaltma bölgesine silah ve mühimmat sevkiyatı yapılması ve Türk zırhlı araçları ile askerlerin İdlib'e girmesi durumu önemli derecede zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, İdlib'deki krizin ana nedeninin, Türkiye'nin ılımlı muhalifleri bu bölgelerde varlık gösteren El Nusra ve Huraseddin örgütü üyesi teröristlerden ayırma yükümlülüklerini yerine getirmemesi olduğunu vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili Türkiye ve Rusya’nın olumlu sonuçlar için acil karar alması gerektiğini vurguladı.

ERDOĞAN’A YANIT

Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ve Suriye ordularının sivilleri hedef aldığına dair açıklamalarına da yanıt verdi.

Erdoğan'ın sözlerinin gerçekle bağdaşmadığını kaydeden bakanlık, Rus askerlerinin ve Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin faaliyetlerinin yalnızca Soçi mutabakatları temelinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib’de, rejim ve Ruslar ile yine rejimle birlikte hareket eden güçlerin çoğu saldırılarının, teröristleri değil, doğrudan sivil halkı hedef aldığı gerçeğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum" demişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.