Müdüre 'yeşil' tokat!

Müdüre 'yeşil' tokat!
Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen kendisine özel lojman yapmak isteyen Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan’a tepkiler devam ederken, önemli bir gelişme yaşandı. Haberimiz üzerine kentin siyasileri ve Valisi devreye girerek, yüzlerce ağacın kesilmesi önlendi.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlandı. 2019-2021 Yatırım Programı Hazırlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, 2019 yılı için 5.60 TL dolar kuru öngörüldü. 2019 yılında zorunlu haller dışında kamuya taşıt alımı yapılmayacak. Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 Yılı Yatırım Programı'na yeni proje alınmayacak. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf açıklamalarına ve ülke ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan’ın israf çalışması büyük tepki topladı.

Tartışmalı ihalelerle gündeme gelmişti

Kente tartışmalı ihalelerle gündeme gelen Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, geçtiğimiz günlerde kendisine özel lojman, eski idare binasını yenilemek ve personel lojmanlarının yapımı için ihale yaptırdı. İhale kapsamında idare binası ve lojmanlarının yıkımı yapılacak, alanda bulunan yüzlerce ağaç kesilecek, kent nefessiz bırakılacaktı.

Siyasiler ve Vali Karaloğlu kentin akciğerine sahip çıktı

‘Müdüre özel lojman’ haberimiz üzerine harekete geçen siyasiler ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentin akciğerine sahip çıktı. Bakanlık düzeyinde yapılan girişimlerle tarihi ağaçlar kıyımdan kurtuldu.

Önemli adımlar atılırken, Vali, belediye ve STK’lar ile görüşülmeli

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, kentteki kamu birimlerinde görev yapan müdürlere çağrıda bulunarak, “Diyarbakır’a gelip iki yıl çalışıp kendi doğruları ve bilgileri üzerinde çalışma yapmak yanlış bir yöntem. Bu sadece Karayolları müdürü için değil, tüm kamu müdürleri için geçerlidir. Kentin tüm paydaşları ile paylaşmadan, bilgi alışverişi yapmadan bu tür işlemlerin yapılması kente ve ekonomisine zarar veriyor. Bu tür adımların bütçeye hiçbir faydasının olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bir adım atılırken muhakkak kentin sivil toplum paydaşları ve kamu kurumları ile yol almaları lazım. Diyarbakır’ın Sur’dan sonra nefes aldığı tek yer olan bir yere lojman yapıyorsunuz ve bundan kentin hiçbir yetkilisinin doğru dürüst haberi olmayacak. Kimseye danışılmadan atılmış bir adım. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz” dedi.

İhaleleri şeffaf yapın

Kaya, adrese teslim ihalelerle gündeme gelen Karayolları için şunları söyledi, “Bakın bugün Büyükşehir Belediyesi tüm ihalelerini şeffaf bir şekilde yapıyor. Karayolları da adrese teslim yerine şeffaf bir şekilde ihaleleri yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Kentin düşmanı ancak böyle yapar

Projenin durdurulması için siyasilerin devreye girdiğini belirten Kaya, “Siyasilerimiz duyarlı bir şekilde devreye girerek beklettiler, bakanlık ile yapılan görüşmede o bölgede lojman yapılmayacağı iletildi. Bizler lojman yapılmasına karşı değiliz. Sadece o bölgede yapılasın. Karayollarının kent içinde 7 farklı alanı var, bunların birinde yapabilir. Bu kadar alan varken kalkıp 1200 ağacın olduğu yere 7 katlı bina yapmak hangi aklın ürünü. Bu kentten haberi olmayan, bu kentin düşmanı ancak böyle bir şey yapabilir. Başta karayolları ve tüm müdürler bu adımları atarken, Vali, Belediye ve sivil toplum örgütü ile projeyi tartışarak yol alması gerekiyor. Maalesef Karayollarında bunu bir türlü oluşturamadık” dedi.

Vali Karaloğlu’na teşekkür

Durumu Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na da illetliklerini belirten Kaya, “Vali bey sağ olsun hemen karşı çıktı. Hatta daha ileri girerek, kuşak içindeki yapıların yıkılarak yeşil kuşak oluşturulması için çalışma başlatacağını söyledi. Bu oldukça önemli. Sayın Valimizin hassasiyeti için ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çevre Gönüllüleri: Yeşilin yok edilmesine karşıyız

Diyarbakır Çevre Gönülleri Derneği ise, “Biz ağaçların kesilmesinden kesinlikle yana değiliz. Biz Diyarbakır’ın nefes almasından ve yeşillikten yanayız. Eğer bugün Karayolları veya herhangi bir kurum içerisinde ağaçlar kesiliyorsa, bu kente iyilik değil kötülük yapmış olurlar. Bunun için her ne olursa olsun ağaçların kesilmesine ve yeşilliğin yok edilmesine karşıyız” açıklaması yaptılar.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum