Muhalefet erken seçim istiyor

Muhalefet erken seçim istiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tam kapanmada mağdur olan halktan, esnaftan “helallik” istemesine tepki gösteren muhalefet partileri erken seçim çağrısı yaptı.

HDP, CHP ve İYİ Parti iktidara erken seçim çağrısı yaptı: Helalleşmek istiyorsanız seçi yapın.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden artan yolsuzluklara işaret ederek, “devleti çaldılar” vurgusuyla halka şu çağrıda bulundu: “Mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin.”

demirtas.webp

‘Yüksek sesle erken seçim isteyin’

Selahattin Demirtaş'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Merhabalar, nasılsınız? Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar? Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128’dir. Yolsuzluk demek devletten bir miktar çalmaktır. Bunların yaptığına yolsuzluk demek yetersiz kalır. Çünkü devleti komple çaldılar. Bu yüzden yoksulsunuz, işsizsiniz ve yardım alamıyorsunuz güzel kardeşlerim. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Merak etmeyin, el ele vereceğiz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin. Örgütlenin ve umutlu olun. Kazanacağız, içiniz rahat olsun. Selamlar, sevgiler.”

kilic.jpeg

‘Helalleşelim: Hemen seçim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener de erken seçim çağrısı yaptılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemide ekonomik zorluk yaşayan esnaf ve çalışanlardan 'helallik' istemesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu ve Akşener erken seçim çağrısı ile iktidara hodri meydan dediler.

Sosyal medya hesabından erken seçim çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen! Hemen seçim” ifadelerini kullandı.

aksener.jpg

‘Getir sandığı helalleşelim’

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halktan “helallik” istemesine yönelik olarak Twitter hesabı üzerinden, “Sayın Erdoğan sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir" diye seslenerek "Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim”  paylaşımında bulundu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Desteğimize rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" demişti.

 (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.