Munzur için açıklama yapan onlarca kişiye ‘sosyal mesafe’ cezası!

Munzur için açıklama yapan onlarca kişiye ‘sosyal mesafe’ cezası!
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeleri için yapılmak istenen peyzaj projesine karşı basın açıklaması gerçekleştiren ve aralarında CHP’li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de bulunduğu onlarca kişiye ‘sosyal mesafe’ kurallarına uymadıkları gerekçesiyle 3 bin 150 TL para cezası kesildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeleri’ne peyzaj projesine karşı, aralarında Ovacık İlçe Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Ali Haydar Ben’in "sosyal mesafe’ uymadıkları gerekçesiyle 3 bin 150 TL para cezası kesildi. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül duruma tepki gösterdi.

Projenin durdurulması gerekir

Munzur Gözelerinde yapılmak istenen peyzaj projesine karşı seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirten Sarıgül, "Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeler'inde halkın inanç kurumlarının belediyemizin görüşleri alınmadan peyzaj projesi gerçekleştirilmek isteniyor ve bu proje tüm tepkilere rağmen devam ediyor. Munzur Gözeleri'nde bir çalışma yapılırken yapılan çalışmanın doğaya ve çevreye zarar verip vermeyeceği konusunda uzman kişilerden görüş alınması gerektiği aynı zamanda oranın bir inanç merkezi olduğundan sadece bir mesire alanı peyzajı değil, inanç önderleri ve bölgenin inancı konusunda uzman kişilerden görüş çalışma talep edilerek ortak bir çalışma yürütülmesi gerekirken bu çalışmalar yapılmadı . Munzur Gözeleri'nin tahribatına karşı çıkmak için ve bu projenin durdurulup her kesimin görüşlerinin alınması gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu.

Cezalar kabul edilir bir şey değil

Munzur Gözelerinde yapılan peyzaj projesini kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını belirten Sarıgül, verilen cezanın ise kabul edilir bir durum olmadığını söyledi. Sarıgül, "Bu amaçla Munzur Gözelerinde çeşitli etkinlikler yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu etkinlikler kapsamında bu olayı anlatan bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması sonrasında sosyal mesafe kuralına uymadığımız gerekçesiyle bana ve basın açıklamasına katılan diğer arkadaşlarımıza 3 bin 150 TL parası cezası kesildi. Bu kabul edilir bir durum değil. Günlük hayatta birçok yerde yüzlerce insan sosyal mesafe göz önünde bulundurmayarak bir araya geliyor. Basın açıklaması sonrasında verilen bu cezanın caydırıcı bir tavır olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.