Murat Soydan hayatını kaybetti

Murat Soydan hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan 84 yaşında hayatını kaybetti.

TİGRİS HABER - Murat Soydan hayatını kaybetti. 84 yaşındaki Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medya hesabından "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" sözleriyle duyurdu.

Oyuncunun eşi Uğurgül Soydan da "Çok değerli 43 yıllık eşim Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan'ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Murat Soydan 2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Asıl adı Rüçhan Tercan olan oyuncu ilk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne'de okudu. Üniversite için İstanbul'a dönen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü'nü tamamladı.

murat-soydan-hayatini-kaybetti-2.jpeg

SİNEMAYA 'KOLSUZ KAHRAMAN' İLE ADIM ATTI

Usta oyuncu, Perde mecmuasının 1966'da açtığı yarışmayı Tanju Korel ile kazanarak sinemaya adım attı.

Soydan, aynı yıl rol aldığı 'Kolsuz Kahraman' filmiyle sinema kariyerine başladı ve 200'e yakın filmde rol aldı.

Rol aldığı yapımlarda Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik gibi yıldız isimlerle başrolü paylaşan Soydan, çeşitli televizyon dizilerinde de yer aldı.

Soydan, 'Zulüm' filmindeki rolüyle 1972'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu.

Usta oyuncu, 'Kahveci Güzeli', 'Ah Bir Zengin Olsam', 'Devlerin Öcü', 'Son Söz Benim', 'Altın Tabancalı Ajan', 'Kurt Dölü' ve 'Kırmızı Gece' gibi filmlerinin yanı sıra 'Acı Hayat', 'Sinekli Bakkal', 'O Hayat Benim' adlı dizilerde canlandırdığı karakterleriyle izleyicinin hafızalarında yer edindi.

İki evlilik yapan Murat Soydan'ın iki çocuğu var. (Sözcü)

Kaynak:Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum