MÜSİAD 19. Genel Kurulu Diyarbakır'da yapıldı

MÜSİAD 19. Genel Kurulu Diyarbakır'da yapıldı
Diyarbakır'da MÜSİAD'ın 19. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Diyarbakır'daki iş insanları, STK ve kurum temsilcileri katıldı.

Tigris Haber-Diyarbakır'da MÜSİAD'ın 19. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Diyarbakır'daki iş insanları, STK ve kurum temsilcileri katıldı. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanvekili Cumali Atilla ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da genel kurula katılanlar arasında yer aldı. Genel Kurul Kuran'ı Kerim tilaveti ile açıldı. 

İlk olarak MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı konuştu. Özşanlı, herkese teşekkür ederek,"11 bini aşan üyesi ve binlerce temsilci esnafı ile iş dünyası ve toplumun birçok farklı kesiminde yer alan bir kuruluşuz. 28 Şubat'ta hedef alınan öncülerimizi anmadan geçemeyeceğim. Bugüne kadar bu görevi yerine getirmek için bana destek çıkan herkese teşekkür ederim." dedi.

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ

 

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise yaşanan ekonomik krizlere ilişkin konuştu. Krizleri fırsata çevireceklerini belirten Kaan,"Diyarbakır'ın köklü bir ticaret geleneği vardır. Çağın hakketiği ensrümanları devreye sokarak Diyarbakır'ı hakketiği yere getirmemiz gerekir. 2018 hem Türkiye hem de Dünya için önemli bir kavşaktır. 2030 yılına kadar ki ekonomi politiği alt üst eden bir ABD Başkanı vardı Trump. Artık Dünya eski dünya değil. Buna göre hepimiz yeni sürece göre adepte olmalıyız. Bu krizi bir fırsat olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum. 


Geride bıraktığımız yıl zor ama bizim için bir o kadar da öğretici olmuştur. Yani yesse kapılmayacağız daha çok çalışacağız. Hükümetimizin yeni ekonomik politikasını desteklediğimizi buradan belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl yaşananlara kriz demeyeceğim çünkü 2008 yılındaki teğet geçmişti ama geçen yıl yaşanan saldırıları düşündüğümüzda 3 alanda saldırı ile karşı karşıya kaldık. 

Bir gecede 100 milyar gibi bir para bir yerden bir yere tanşındı. Buna dayanabilecek ülke sayısı çok azdır. Biz MÜSiAD olarak bu krizi fırsata çevirmek istiyoruz. Tüketim ekonomisinden artık üretim ekonomisine geçeceğiz. Bizimle aynı masada oturmakta imtina etmekecek olan herkese bizim kapımız açıktır. Biz birlikte büyümeye ve kardeşliğe inanıyoruz. Amacımız birlikte ve beraber çalışmaktır." dedi.  

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu MÜSİAD'ın 90 ülkede bayrak taşıyan değerler üzerine inşa edilğini vurgulayarak, "İnsanı insan yapan değerlere bir katkı sağlamazsanız ne kadar maddi olarak kazanırsanız toplumu mutlu edecek bir şey yapmış olmazsınız. İnsanı insan yapan değer önce imanı ve ahlakıdır. Bizler sabahleyin ilk müşteri ile siftahı yaptığımızda ikinci gelen müşteriyi komşusuna gönderen bir zihniyetin temsilcileriyiz. Sadece para kazanmak değil gönül kazanmak seferberliği yapmalı ve gönüllere ulaşmalıyız. MÜSİAD bu değerler üzerine inşa edilen ve 90 ülkede bayrak taşıyan bir kululuş haline geldi." diye konuştu. 

Önceki başkan İsmail Özşanlı'ya teşekkür edilerek plaket verildi. Yeni Başkanın da yapılan genel kurul seçiminin ardından belirleneceği açıklandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.