Naci Görür 'göz ardı edilmemeli' diyerek uyardı

Naci Görür 'göz ardı edilmemeli' diyerek uyardı
Naci Görür, daha önce de uyarılarda bulunduğu Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'na dikkat çekerken Ahmet Ercan ise zaman, "Bölge depreme gebe" dedi.

TİGRİS HABER - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Ercan ise, " Zamanı bilmiyorum" dedi bölgeye dikkat çekti.

Görür, Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'na dikkat çekerek stres alanı değişimine uğradığını söyledi.

Prof. Dr. Görür, "Bu husus gözardı edilmemelidir" diyerek "Stres yükledi" uyarısında bulundu.

Görür paylaşımında, "Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir" dedi.

Bir hafta önce Halk TV'den İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Görür, sık sık dile getirdiği 'deprem dirençli kentler' tanımını "deprem geldiği zaman o depremi minimum hasarla atlatan kent demektir" diye açıkladı.

Görür, şunları söyledi:"Bizim ülkemizde deprem dirençli kentler bir anayasa konusu olmalı ve ülke bir anlamda iradi şeklinin olaya bakışını değiştirmeli. Yani demeli ki bütün kentler kendini tehdit eden tehlikeyi bilmeli, tehlike gerçekleşince o kente nasıl zarar vereceğini hesaplamalı ve tehlike oluşmadan önlemini almalıdır. Bu sürekli olarak gelişen yeni teknoloji ve anlayışlar olunca onunla beraber ilerleyen bir konu olmalı.

Deprem milyonlarca sene önceden beri bu topraklarda oluyor, olacak da. Bu topraklarda kalacaksak bir gece bu kadar insanımızı telef edemeyiz."

Görür, "Deprem Türkiye'nin en önemli beka sorunudur. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Yarın başlasak 15 yılda tüm Türkiye'yi yenileriz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum