Nepal nire, Pervari nire

Nepal nire, Pervari nire
Siirt'in Pervari ilçe hastanesine atanan Nepal uyruklu Doktor Binod Şah, Pervarili çocuklara şifa dağıtıyor.

Siirt'in Pervari İlçesine bağlı ilçe hastanesine atanan Nepa'lili Doktor Binod Şah görevine başladığı öğrenildi. İlçe halkının büyük bir ilgisini Kazan Napallı doktor Şah ilçede çocuk uzmanı olarak görev yapmaya başladığı öğrenildi. Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan Pervari İlçesinde görev yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten doktor Binod Şah, kendisinin özellikle Pervari İlçesini tercih ettiğini açıkladı.

2001 yılında Türkiye ile Nepal arasında yapılan anlaşma üzerine Türkiye'ye geldiğini belirten Doktor Binod Şah, Ankara Üniversite tıp fakültesi mezunu olduğunu ve Türkçeyi burada öğrendiğini belirtti. Çocuk hastalıkları sınavını kazanan Dr. Binon Şah, "2001 yılında yapılan ikili anlaşma neticesinde Türkiye'ye geldim. 6 senede Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Uzmanlık sınavına girip Hâce Tepe Çocuk Hastanesinden 2013 yılında mezun oldum. 2013 yıl Mayıs ayı atamasıyla kendi isteğimle Pervari ilçesini tercih ettim ve göreve başladım" dedi.

Pervari İlçesinde günde 80 ve 120 arasında hastayı muayene ettiğini belirten doktor Binod Şah, "Pervari halkına iyi kaliteli hizmet vermek gerektiğini düşüyorum. Bunun içinde ben hastalarıma kaliteli hizmet vermeye çalışıyorum. Hastanede çok değişik projelere imza attık. Bakanlık yeni doğan ünitesinin açılmasına izin verdi ve 4 yataklı yeni doğum ünitesi açılacak. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Gerek ülkem Napa'da ve gerekse Türkiye'de çalışmamda herhangi bir fark yok hizmet her yerde hizmettir" dedi.

Nepal, Orta Asya'da Çin ile Hindistan arasında yer alan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin sınırları içinde Dünya'nın en yüksek noktası olan Everest yer alır. Başkenti Katmandu'dur

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.