O cinayetin failleri yakalandı

O cinayetin failleri yakalandı
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde alacak verecek nedeniyle işlenen Umut Çakmak cinayetinde 2 şüpheli tutuklandı.

TİGRİS HABER - Bismil İlçesinde, ailesi tarafından kayıp olarak aranan Umut Çakmak’ın cansız bedeni 24 Kasım Cumartesi günü kırsal Aralık Mahallesinde Dicle Nehri kenarında bulunmuştu. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı gün olayla ilgili soruşturma başlatılmış, İl ve Bismil İlçe Jandarma Komutanlıkları olayı aydınlatmak için çalışmalarına başlamıştı.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında çalışmalarına başlayan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) detaylı araştırmalar yaparak bölgede bulunan tüm kameraları inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda cinayeti işlediği düşünülen zanlı M.E ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı belirtilen İ.Ö gözaltına alındı.

Olay yerinde keşif yapıldı, cinayet silahı Dicle Nehrine saklanmış halde bulundu

Jandarma ekipleri, gözaltına alınan cinayet zanlısı M.E. ile İ.Ö.’yü olay yerine götürerek keşif gerçekleştirdi. Yapılan keşif neticesinde, cinayet silahının Dicle Nehrine atıldığının öğrenilmesi üzerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri dedektörler ile birlikte Dicle Nehrinde cinayet silahını aradı. Cinayet silahı olduğu belirtilen Kalaşnikof marka silah bugün ekipler tarafından suyun altında bulunarak soruşturma dosyasına dahil edildi.

Şüpheliler tutuklandı

Jandarmada gerçekleştirilen sorgu ve olay yerinde yapılan keşfin ardından mahkemeye sevk edilen cinayet zanlısı M.E. ile yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen İ.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin alacak verecek meselesi nedeniyle işlendiği ve cinayet zanlısı M.E.’nin bu nedenle cinayeti gerçekleştirdiği belirtildi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.