O ilde Yoğun bakımlarda yer kalmadı ! Neler oluyor?

O ilde Yoğun bakımlarda yer kalmadı ! Neler oluyor?
İstanbul Tabip Odası, Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle İstanbul'daki birçok hastanede servislerin ve yoğun bakımların dolduğunu bildirdi.

TİGRİS HABER-İstanbul Tabip Odası, Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle İstanbul'daki birçok hastanede servislerin ve yoğun bakımların dolduğunu bildirdi.

278646-jpg3.jpg

Oda'nın açıklamasında, "Yoğun bakımlardaki doluluk alarm veriyor. Acil servislerin kırmızı alanlarında boş sedye kalmadığı, bazı hastaların yoğun bakım ünitesi için günlerdir sıra beklediği belirtiliyor" ifadeleri yer aldı.

TTB'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgın ile karşı karşıya kalınması üzerine Sağlık Bakanlığı'na yazı göndererek tüm sağlık kuruluşlarında ve birimlerinde maske takımı başta olmak üzere gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

278646-jpg2.jpg

Maskenin teşvik edilmesi istendi

Pandemide hastalanmanın ve ölümün en fazla olduğu meslek gruplarından biri olarak sağlık emekçilerinin korunmasının önemine dikkat çekilen yazıda; tüm sağlık birimlerinde maske, havalandırma, fiziksel mesafe gibi önlemlerin alınmasının hayat kurtarıcı olacağı kaydedildi.

Yazıda, il sağlık müdürlüklerine yazı yazılarak tüm sağlık kuruluşlarında ve birimlerinde önlemler alınması, maske kullanımının teşvik edilmesi ve toplumun bilgilendirilmesi istendi.

Sonuç

İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği'nin açıklamaları, İstanbul'da Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle sağlık sisteminin ciddi bir baskı altında olduğunu gösteriyor. Yoğun bakımlarda yer kalmaması ve acil servislerde olağandışı yoğunluklar yaşanması, salgının kontrol altına alınamadığına dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda gerekli önlemleri alarak salgının yayılımını kontrol altına alması ve sağlık sisteminin yükünü azaltması gerekiyor.(HALK TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum