O Kupalarda Bir Tarih Yazıyor

O Kupalarda Bir Tarih Yazıyor
Diyarbakırspor’un lig şampiyonluğu kupaları ve katıldığı turnuvalarda elde ettiği kupalar,eski başkan Şehmus Şenyiğit tarafından Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) yönetimi ve Diyarbakırspor’un mevcüt yönetimine teslim edildi.

Tigris Haber- GSYD Başkanı Mehmet Yılmazbay, “Diyarbakırspor’un hafızası ve manevi değeri “ olarak nitelendirdiği kupaları sonsuza dek muhafaza etmenin Diyarbakırlı olmanın  gereği olduğunu söyledi. Kupalar,yer yapılana kadar GSYD ofisinde tutulacak.

6 Lig Şampiyonluğu Ve Nice Başarılar

1975-76 sezonunda  3.Lig şampiyonluğu, 1975-76 sezonunda 2.Lig şampiyonluğu, 1981-82 sezonunda 2.Lig şampiyonluğu,2000-2001 sezonunda 2.Lig şampiyonluğu,2008-2009 sezonunda 1.Lig şampiyonluğu (eski adıyla 2.Lig). 2003 TSYD Ankara Şubesi Üçüncülüğü,bir çok turnuva ve organizasyonda elde edilen başarılar,kupalar,ödüller. Büyük bir tarihin simgesi,alın teri ve emeğin ürünü. Kelimelere sığmayacak kadar büyük bir maziyi barındıran kupalar.

 

O Kupalarda Büyük Bir Mazi Ve Miras Var

 

Unutulmaz maçların sonunda gelen başarılar,Doğu ve Güneydoğu’dan Süper Lig’e yükselen ilk takım olmanın gururu,bir sezonda Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş ve Trabzonspor’u yenen ilk Anadolu takımı olmanın ayrıcalığı (1978-79 sezonu),Süper Lig’de uzun süre lider kalma ve ligi beşinci bitirmenin hatırası (1978-79 sezonu),,Türkiye Kupası’nda iki kez yarı final oynama başarısının hatırası (1978-79 ve 1981-82 sezonları) ,Süper Lig’de 13 maç üst üste yenilmeme rekoru (2003-2004 sezonu 14 maç) .İşte bu kupalar bu koca tarihin hatırasıdır.

Belediye Tesisleri Geri Alınca Kupalar Ortada Kaldı

Diyarbakırspor’un 2013 yılında amatör lige düşerek kapanma aşamasına gelmesinden sonra dönemin Büyükşehir Belediyesi yönetimi,daha önce 49 yıllığına Diyarbakırspor’a tahsis edilen Ali Gaffar Okkan tesislerini geri alınca kupalar ,kulüpten alacaklı olan kişiler tarafından haczedilmek istendi. Bu tehlikeye karşı kupalar kulübün son başkanı olan Şehmus Şenyiğit tarafından koruma altına alındı. 6 yıl boyunca kupaları kendi iş yerinde koruyan Şenyiğit, tarihi öneme sahip kupaları Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD),Diyarbakırspor ve Azrailler Grubu temsilcilerine teslim etti.

 

GYD’nin Organizasyonu İle Teslim Alındı

GSYD’nin organizasyonuyla gerçekleşen kupaların teslim alınması görüşmesine GSYD Başkanı Mehmet Yılmaz Bay ve İkinci Başkan Veysi Akar,Diyarbakırspor Başkanı Şehmus Akyıl ve Basın Sözcüsü Ali Yılmaz ile Azrailler Grubu İkinci Başkanı Fırat Güneş katıldı.

GSYD Başkanı Mehmet Yılmaz Bay,Diyarbakırspor’un hafızası ve manevi değeri olan kupaları 6 yıl boyunca koruyan Şehmus Şenyiğit’e teşekkür ederek,kupaları sergilemek ve yeni nesillere Diyarbakırspor tarihini anlatmak amacıyla özel bir çalışma yaptıklarını ifade etti,bunu kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

 

“Önemli Bir Proje İle Koruyup Yeni Nesillere Aktaracağız”

 

Bay,”Bu tarih öyle kolay yazılmadı,bu kupalar öyle kolay kazanılmadı. Koca bir kentin,hatta bölgenin emeği var. Diyarbakırsporlu olmak şereftir,Diyarbakırspor’un manevi değerlerine,tarihine sahip çıkmak da Diyarbakırlılar için kutsal bir görevdir. Diyarbakırspor hepimize değer katmıştır,kimlik ve etiket kazandırmıştır. Bu tarih yok olmayacak. Önemli bir projemiz var. Kurumlarla görüşmelerimiz var. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Yeni nesiller,Diyarbakırspor’un tarihini öğrenip bizler nasıl bu sevgi ile büyüdü isek onlar da bu şekilde büyüyecek” dedi.

 

“İnşallah Yeni Kupalar Ve Başarılar Eklenecek”

Diyarbakırspor Başkanı Şehmus Akyıl, 50 yıllık efsaneyi yaşatmak ve ayağa kaldırmak adına mücadele verdikleri bu dönemde kupaları geri almanın ayrı bir motivasyon kaynağı oluşturduğunu kaydetti.

Şehmus Şenyiğit ise Diyarbakırspor’un amatöre düşmesinden sonra acı tablolar yaşandığını ve kupalara haciz işlemi uygulanmak istendiğine dikkat çekerek buna izin vermediklerini söyledi. Şenyiğit,”Kulüpten alacaklı olanlar haciz memurları yoluyla kupaları almaya gelmişti. Biz izin vermedik. Yoksa koca bir efsanenin maneviyatı,itibarı ayaklar altına alınacaktı. 6 yıl boyunca koruduk. Bugün gönül rahatlığı ile teslim ediyoruz. Güneydoğu Spor Yazarları Derneği bu organizasyonu yaptı,kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Azrailler Grubu İkinci Başkanı Fırat Güneş ise  bundan sonra elbirliği ile kupaları ve kulübün mazisini koruyacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.