Ödünç dikiş makinesi hayatını değiştirdi

Ödünç dikiş makinesi hayatını değiştirdi
Siirt’te iflas eden kuzeninden ödünç aldığı dikiş makinesiyle ürettiği çorapları komşularına satarak, hayatını idame ettirmeye çalışan Nilüfer Öztaş, kendi iş yerini açıp, kendi markasını oluşturdu. Öztaş’ın hedefi daha da büyüyerek, yurt dışına açılmak.

 

  Siirt’te, 9 yıl önce, henüz 19 yaşındayken tekstil atölyesi işleten kuzeninden ödünç dikiş makinesi alan bir çocuk annesi Nilüfer Öztaş (28), hayatını idame ettirebilmek için çorap üreterek, önce komşularına satmaya başladı. Öztaş, çoraplarına ilginin her geçen gün arttığını görünce işlerini büyütmek istedi. Bahçelievler Mahallesi’nde bir dükkan kiralayan Öztaş, daha sonra hibe alabilmek için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğüne başvurdu. İş fikri kabul edilen Öztaş, verilen 50 bin TL hibe desteğiyle 2 çorap ve bir etiket dikme makinesi, bir çorap ütü kalıbı, bir ütü masası alarak, atölye kurdu. Atölyesinde 3 kişiyi istihdam eden Öztaş, ürettiği çorapları tanesi 50 kuruş, 3 tanesi 1 TL’ye satarak, dar gelirli kesime hitap ediyor. Öztaş, işlerini büyüterek, yurt dışına açılmayı hedefliyor.

  9 yıl önce bu işe başladığını anlatan Öztaş, “Daha önce kuzenim yıllarca bu işi yaptı. O iflas edince bir makineyi aldım ve evde ufak ufak bu işi yapmaya başladım. Daha sonra maddi durumum iyi olmadığı için destek alarak atölye açma kararı verdim. Çocuğum ve ailemi geçindirmek için başvurduğum KOSGEB yanımızda durdu, destek verdiler. 3 makine getirdik, 3 kişi çalıştırıyorum. İşlerimiz daha da artarsa yurt dışına açılmayı hedefliyorum" dedi.

  Siirt'in ilk çorap üreticisi oldu

  Öztaş’ın atölyesinde çalışan Zarif Mine Aykut (24), ucuz olan ürünlere dar gelirli ailelerin büyük rağbet gösterdiğini söyledi. İl dışından da sipariş almaya başladıklarını dile getiren Aykut, "Bu işi kısa sürede öğrendim. Atölye yeni, iç giyim üzerine de çalışma yapmayı planlıyoruz. Perakende satışlara olan rağbet toptan siparişler de gelmeye başladı. Çünkü bu çoraplar her bütçeye uygun. Amacımız Siirt ve çevre illerde olduğu gibi bu işi büyütmektir. Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi illerin yanı sıra kendi markamızla yurt dışına da açılmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

 

“İş fikri olanlara destek veriyoruz”  

  KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ise iş fikriyle kendilerine başvuran Öztaş’a 4 günlük bir eğitimden ardından 50 bin lira hibe desteği verdiklerini söyledi. Erkılıç, "Kadın girişimimiz çorap atölyesi açmak için bize iş fikriyle geldi. Kayda değer gördük ve kendisini destekledik. Nilüfer hanım 3 kişiye istihdam sağlayarak Siirt'in ilk çorap atölyesini kurdu. Nilüfer hanım kendisine biraz daha imkan verilirse Makine Sabit Yatırım Desteği alarak iç çamaşır imalatı da yapmayı planladığını söylüyor. Yani vizyonu ve hedefi olan bir girişimcimiz. Biz de KOSGEB olarak kendi işini kurmak isteyen iş planı kayda değer olan herkese bilhassa kadınlara destek vermeye karar verdik" ifadelerini kullandı. (İHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.