Öğrenci evinde elektrikli soba yangını

Öğrenci evinde elektrikli soba yangını
Uyurken elektrikli sobayı açık bırakan 2 öğrenci son anda kurtarıldı


MALATYA (İHA) - Malatya’da 2 üniversiteli öğrencinin kaldığı evde açıkta bırakılan elektrikli sobanın neden olduğu yangında ev kullanılamaz hale gelirken, 2 öğrenci son anda başka dairede kalan öğrenciler tarafından kurtarıldı. 
Olay, Hüseyinbey Mahallesi Kanalboyu’nda Nikah Dairesinin karşısındaki Feza Apartmanının 5. Katında meydana geldi. İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören Cemal Yurtsever ve Nazim Bülbül adlı öğrencilerin kaldığı dairede elektrikli sobadan dolayı yangın çıktı. İki gencin uyuduğu esnada çıkan yangın bir alt katta üniversiteli öğrencilerin kaldığı dairede bulunan Muhammed Kapıkaya adlı öğrenci tarafından fark edilerek, durum polise ve itfaiyeye bildirildi. Kısa zamanda olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevler arasında kalan 2 öğrenciyi kurtarırken, hazır bekleyen ambulans ile Devlet Hastanesi’ne gönderildiler. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve dumandan etkilendikleri belirtildi.
İtfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangında evde büyük maddi hasar oluşurken, dairenin balkonunda bulunan tüplerin patlamaması ise büyük bir faciayı önledi.
Öğrencilerin büyük bir bölümü boşaltılmış olan apartmanın kaloriferinin yakılmaması nedeniyle elektrikli soba ile ısınmaya çalıştıkları belirtildi.
Olayın görgü tanığı ve yangın çıkan bir alt dairede oturan üniversite örencisi Muhammed Kapıkaya, “Yatıyordum, sesler üzerine uyanıp dışarıya baktığımda yukarı daire yanıyordu. Evdeki arkadaşlarımı uyandırdım. Evdeki 2 kişi uyuyormuş, onları da itfaiye uyandırmış. Biz öğrenciyiz. Bizde soğukta kalıyoruz. Elektrikli soba ile ısınıyoruz. Apartmanda kaloriferi yakmıyorlar. Sınavlarım var, havalar soğuk” diye konuştu.
Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.