Öğrenci var okul yok, okul var öğrenci yok

Öğrenci var okul yok, okul var öğrenci yok
Bir yanda tıkış tıkış sınıflar bir yanda yeterli kontenjana ulaşamadığı için kapanan okullar gerçeği, Türkiye’deki eğitim sisteminin içler acısı halini en yalın bir şekilde ortaya koyuyor.

Yeterli kontenjana ulaşamayan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kapandı. Okuldaki öğrenciler ise Diyarbakır Kız İmam Hatip Lisesi ile birleştirildi. Yeterli öğrenci sayısına ulaşamayan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binası ise bitişiğindeki Bağlar Anadolu Lisesi’ne tahsis edildi.

22 derslikli ve 1000 öğrenci kapasiteli okula iki yılda 105 öğrenci kayıt yaptırırken, yeterli altyapıdan ve fiziki koşullardan yoksun birçok okulda “tam gün eğitim” adı altında öğrenciler 50- 60 kişilik sınıflarda tıkış tıkış ders görmek zorunda bırakılıyor. Diyarbakır’ın Kayapınar Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu’nda karne günü apar topar “tam gün eğitime” geçilmesine öğrenci velileri tepki göstermiş ve 50 – 60 kişilik sınıflarda öğrencilerin yaşayacakları muhtemel sorunlar dile getirilmişti. Bugün ise yeterli kontenjana ulaşamadığı için kapanan okullar gerçeği ile yüz yüzeyiz.

okul.jpg

22 derslikli ve 1000 öğrenci kapasiteli okula iki yılda 105 öğrenci kayıt yaptırdı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi 1124. Sokakta bulunan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci azlığından dolayı kapandı.  22 derslikli ve 1000’i aşkın öğrenci kapasitesi ile eğitim öğretim hizmeti vermeye hazır halde bulunan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 400 kontenjan ile kapasitesinin yarısının dahi çok çok altında belirlenen yeterli kontenjana ulaşamadığı için kapandı.

400 kişilik kontenjan dolmadığı için öğrenciler başka okula gönderildi

Edinilen bilgiye göre geçen yıl inşaat ve teslimat sorunundan dolayı eğitime geç başlayan okul 66 öğrenci ile açılmıştı. Bu yıl eğitim öğretim döneminde 400 öğrenci kontenjan ayrılan okula geçen yıldan kayıt yaptıran 66 öğrenciye ek olarak bu yılın ilk döneminde 39 öğrenci daha kayıt yaptırdı. Toplamda 105 öğrencinin kayıt yaptırdığı okul talep azlığından dolayı kapatıldı. Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeterli kontenjana ulaşamayınca okuldaki öğrenciler Diyarbakır Kız İmam Hatip Lisesi ile birleştirildi. Yeterli öğrenci sayısına ulaşamayan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binası ise bitişiğindeki Bağlar Anadolu Lisesi’ne tahsis edildi.

Eğitimde yapboz hali devam ediyor

Bir yanda fiziki yapısı itibariyle örnek bir okul olan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılırken, bir yanda da tam gün eğitime geçme adına 50-60 kişilik sınıflarda tıkış tıkış eğitim görmek zorunda bırakılan okullar gerçeği eğitim sistemindeki garabeti gözler önüne seriyor. Haber Merkezi

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum