Öğrenciler, suyun yolculuğuna tanıklık etti

Öğrenciler, suyun yolculuğuna tanıklık etti
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle Üniversite Tıp Fakültesi öğrencilerini İçme Suyu Arıtma Tesisinde ağırladı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle Üniversite Tıp Fakültesi öğrencilerini İçme Suyu Arıtma Tesisinde ağırladı. DİSKİ teknik personeli, suyun tasarruflu kullanımıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında öğrencilere tesislerini tanıttı, suyun önemini anlattı.

diski-su-tanitimi-1.jpgDİSKİ’nin teknik personeli, öğrencilere yönelik düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Dicle Barajı’ndan gelen ham su sırasıyla debi ölçümü, havalandırma yapısı, ön klorlama, hızlı karıştırıcılar, dağıtım odaları, durultucular, filtreler, klor temas tankı ve arıtma deposundan kente bulunan diğer depolarına, depolardan su şebekelerine nasıl dağıtıldığı, Scada yapısı ve Laboratuvarda su analizlerinin yapımı anlattı. Suyun kalitesi hakkında da bilgilendirilen öğrenciler, merak ettikleri konuları yetkililere sorarak cevap buldu. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, barajdan havalandırmaya, partikül filtrelemesinden, klorlamaya temiz su depolamaya dek 32 km getirilen su, tıpkı bir fabrika üretim bandı gibi pek çok aşamalardan geçtiğini belirtti. Farklı zamanlarda hizmete alınmış 6 arıtma tesisinin de faaliyette olduğunu aktaran Tutşi, tesisten çıkan suyun kalitesinin sürekli kontrol edildiğini ve arıtma işleminin buna göre yönlendirildiğini kaydetti.

diski-su-tanitimi-2.jpg

Tutşi, borulardan geçecek suyun da bir miktar klorlanarak zararlı mikroplardan arındırıldığını, suyun zahmetli ve uzun aşamalardan sonra musluklardan akıtılabildiğini aktardı. Tutşi, öğrencilerin su tasarrufu konusunda bilgilenmesini ve çevrelerini de bu yönde etkilemelerini umut ettiklerini ifade etti. (Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.