Öğrencilere meslek tanıtımı

Öğrencilere meslek tanıtımı
Karacadağ Akademik Ortaokulu öğrencilerine yönelik meslek tanıtım paneli düzenlendi.

Okulda her hafta gerçekleştirilen panele katılan aralarında, avukat, doktor, oyuncu, diyetisyen, veteriner, mühendis, diş hekimi, şair, ve gazetecinin de yer aldığı bazı meslek grubu çalışanları tarafından tanıtım yapıldı.

Konuşmacılar, işlerinin gerektirdiği eğitim ve mesleğe giriş koşulları, özellikleri, zorlukları, olumlu yönleri, kariyer basamakları ve iş bulma olanakları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

ogrenciler-001.jpgOkul müdürü Nebiye Arıkan yaptığı açıklamada, Karacadağ Akademik Ortaokulu'nun 35 yıldır eğitim ve öğretim çalışmasında yer aldığını söyledi.

Okul eğitiminin yalnızca öğretim ile sınırlı olmadığını vurgulayan Arıkan, bu sene sonunda liseye yerleşecek 8. sınıf öğrencilerine meslek tercihleri konusunda bilgi vermek amacıyla program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

ogrenciler3.jpg

Arıkan, çok yönlü birey yetiştirmek amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Müdür yardımcısı Suat Gülmüş ise öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği meslek grubundan temsilcileri okulda ağırladıklarını belirterek, "Bu sayede öğrencilerimizi ileride seçecekleri meslekler hakkında bilgilendiriyoruz. Öğrenciler o mesleklerle ilgili merak ettiklerini işi yapan kişilerden öğreniyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.