VİDEO - Öğrencilere yangın eğitimi

VİDEO - Öğrencilere yangın eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazar Uyanış Gençlik Kampı ve Karaköprü Fidanlık Alanı’ndaki yaz kamplarına katılan öğrencilere yangın eğitimi verdi.

TİGRİS HABER - İtfaiye Daire Başkanlığı, bir yandan yazın artan yangınlarla mücadele ediyor, bir yandan da eğitim çalışmalarına devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Elazığ’ın Maden ilçesi Gezin mahallesinde bulunan Hazar Uyanış Gençlik Merkezi’nde ağırladığı öğrencilere etkinliklerin yanı sıra eğitim programları da düzenliyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı, oluşturduğu ekiple kampta kalan öğrencilere yangınların nedenleri, yangınlara karşı alınacak tedbirler ve yangın yerinde nasıl davranılması gerektiği konularında eğitimler veriyor. İtfaiyeciler tarafından “Yangın çıkış nedenleri, yangının çıkmaması için yapılması gerekenler ve alınacak önlemler, yangınla karşılaşılınca yapılması gerekenler, itfaiyenin görevleri” hakkında öğrenci ve öğretmenlere ayrıntılı bilgi verildiği eğitimlerde öğrencilere katı, sıvı ve gaz sınıfı yangınlara müdahale şekillerini pratik olarak uyguluyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipler, Yenişehir Belediyesi tarafından Karaköprü Fidanlık Alanı’nda oluşturulan yaz kampından faydalanan öğrencilere de eğitim veriyor. Hafta da iki gün verilen eğitimlere öğrencilerle uygulamalı olarak yangın söndürme çalışması gerçekleştiriliyor.(Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.